Bitcoin: investitorii țintesc nivelul $50K. Ce urmărim în piață săptămâna aceasta?

Cumpărătorii refuză să cedeze controlul, în timp ce participanții la piață sunt entuziasmați că BTCUSD urmează să tranzacționeze $50,000

DedMityay | Adobe Stock

Bitcoin se apropie de din nou de rezistența majoră din jurul nivelului de $48,500 – în timp ce cumpărătorii sunt cei care rămân în control asupra structurii pieței.

După un weekend în care BTCUSD a respins la $48,200 – nivel la care a stabilit maximul pe Bitstamp, prețul activului digital a tranzacționat ieri un minim de $45,500. Se pare că scăderea afișată ieri de BTCUSD – a fost o capcană pentru vânzători, deoarece prețul și-a revenit în zona de maxim în mai puțin de 24 de ore.

Având în vedere că condițiile economice și fundamentale rămân în favoarea cumpărătorilor, ar putea fi vorba doar de o chestiune de timp până următorul impuls în sus redefinește structura graficului. 

În continuare vom sugera cinci factori care merită urmăriți pe parcursul săptămânii curente, în cazul în care vă întrebați în ce direcție merge Bitcoin de aici.

Bitcoin tranzacționează $48,000

Sesiunea zilei de sâmbătă a început cu o deschidere sub $47,900 – zonă în care vânzătorii s-au impus și au încercat să protejeze. Prețul a stabilit un maxim la $48,200, în aceeași zi – după care a început o scurtă corecție pe parcursul weekendului.

Așadar, o încercare eșuată a taurilor de a menține BTCUSD peste $48,000 – a condus la o întoarcere scurtă dar agresivă a prețului, ajungând să stabilească un minim local la $45,500.

Creșterea care a început duminică seara – a adus Bitcoin în cele din urmă la nivelul de maxim pe care l-a tranzacționat înainte de weekend. 

Bitcoin trebuie să tranzacționeze $46,500 din nou – a avertizat Michael van de Poppe, printr-un mesaj pe twitter, în urmă cu 17 ore

Dacă acest lucru se întâmplă, presupun că maximele locale vor fi testate din nou. Dacă nu: BTC la $44K

Bitcoin: investitorii țintesc nivelul $50K. Ce urmărim în piață săptămâna aceasta?
BTCUSD, timeframe de o zi | tradingview

Deși perspectiva pieței indică o revanșă a cumpărătorilor, urșii au păstrat zona $48,000 ca pe o rezistență solidă până acum. O privire în ansamblu asupra nivelelor de buy și sell prezente pe Binance – indică faptul că BTCUSD se confruntă într-adevăr cu o rezistență majoră – și că are susținere la $45,000. Datele acestea au fost puse la dispoziție de Material Indicators, o firmă care studiază știința din spatele tradingului.

Între timp, Rekt Capital, un analist tehnic din sfera crypto twitter, pe care l-am citat în multiple analize din trecut, consideră că BTCUSD dezvoltă momentan într-o structură clasică de triunghi ascendent.

Hash Rate. Dificultatea minării

Blockchain.com, o sursă familiară crypto-investitorilor, sugerează faptul că rețeaua se situează excelent din punct de vedere fundamental: după ultima ajustare automată a dificultății, care a avut loc vineri, aceasta a beneficiat de o creștere de peste 7%, înregistrând astfel cea mai bună performanță din luna Mai, când Bitcoin a suferit o scădere majoră.

Dificultatea rețelei | blockchain.com

Rezultatul se observă într-un hash rate crescut, care aduce cu sine o competiție mai mare pentru rezolvarea blockurilor Bitcoin. Procesul acesta conduce la o altă creștere a dificultății, pentru ca rețeaua să păstreze un echilibru. Astfel, securitatea rețelei este împuternicită iar minerii devin tot mai motivați să continue să mineze.

Dolarul aniversează 50 de ani de când s-a despărțit de aur

Până și climatul economic mondial este în favoarea crypto-monedei: pe parcursul weekendului, Dolarul American a avut parte de turbulențe (cel mai probabil din cauza conflictului din Afganistan) – iar în sesiunea europeană de astăzi nu a impresionat. 

Ziua de ieri, 15 August, a marcat completarea a cinci decenii de când președintele american Richard Nixon a oprit convertibilitatea dolarului american în aur (și acoperirea lui). Slăbiciunea dolarului, deși nu garantează creșterea activului digital – rămâne un indicator bun pentru potențialul pieței.

DXY, timeframe de o zi | tradingview

Indexul Fear& Greed – la cel mai ridicat nivel din luna Aprilie

Probabil că acesta este singurul punct care ar putea avea un impact negativ asupra prețului: sentimentul investitorilor, care flirtează cu pragul superior (adică Greed).

Analizând o multitudine de factori care determină direcția în care o poate lua piața crypto, Indexul Fear& Greed a atins ieri valoarea de 76/100 – responsabilă pentru extreme greed (adică cumpărătorii refuză să marcheze profitul).

Fear& Greed Index, pe parcursul unui an de zile | Alternative.me

Monedele Altcoin performează bine 

Iar în cazul anumitor nume, precum Rune sau Solana – performează mai bine decât Bitcoin. Având în vedere că BTC s-a apreciat cu 8% într-o săptămână – monedele Altcoin importante și cu aplicabilitate – depășesc Bitcoin în performanță.

Din primele 50 de crypto-monede, sortate descrescător după capitalizare, SOL a avut parte de cea mai mare creștere: aproape 80% în doar două săptămâni.

Cu o dominanță de 44% în favoarea Bitcoin, participanții la piață care au cumpărat de curând – sau cei care au cumpărat în prima jumătate a anului, în zona de ATH – speră că un altseazon s-ar putea instala din nou peste piața crypto.

Exit mobile version