Bitcoin: Investitorul mediu își recapătă încet încrederea – 5 lucruri de urmărit

Deși există îngrijorări că piața poate scădea și mai mult, unii cred că nivelurile actuale ale prețurilor BTC oferă un raport calitate-preț nemaivăzut de ani de zile

AdobeStock

Bitcoin a cedat în weekend, deoarece investitorii rămân precauți cu privire la datele lunare ale indicelui prețurilor de consum din Statele Unite, care urmează să fie publicate în 13 iulie. Analiștii anticipează că indicele prețurilor de consum din iunie va fi mai mare decât cifra de 8,6% din mai.

Evoluția pieței timp de 24 de ore | Coin360
Evoluția pieței timp de 24 de ore | Coin360

Zonele majore de rezistență rămân de neatins, iar zilele următoare s-ar putea dovedi deranjante pentru activele de risc de pretutindeni.

Să analizăm 5 lucruri care ar putea influența prețul Bitcoin în această săptămână.

BTC/USD

La aproximativ 20.850 de dolari, închiderea săptămânală din 10 iunie nu a fost deloc specială pentru BTC/USD, dar perechea a înregistrat totuși cea mai bună creștere de șapte zile din ultimele luni.

Încheind săptămâna cu 1.600 de dolari mai mult decât poziția sa de la începutul săptămânii, Bitcoin a făcut progrese nemaivăzute din martie.

Bitcoin a ieșit dintr-un model de triunghi simetric pe 7 iulie, dar taurii nu au putut să mențină impulsul la niveluri mai înalte. Acest lucru sugerează că urșii nu au capitulat încă și încearcă să apere rezistența generală la 23.363 de dolari.

BTC/USDT | TradingView

Urșii încearcă să mențină prețul sub media mobilă exponențială pe 20 de zile (21.230 de dolari). Dacă reușesc, perechea BTC/USDT ar putea scădea la linia de suport a triunghiului.

Dacă prețul crește de la acest nivel, va indica faptul că taurii continuă să cumpere la niveluri inferioare. Aceștia vor face apoi un alt efort pentru a împinge prețul peste rezistența generală de 23.363 de dolari și media mobilă simplă pe 50 de zile (24.692 de dolari). Dacă vor avea succes, ar putea semnala începutul unei noi mișcări în sus.

În schimb, dacă prețul scade sub linia de suport, urșii se vor strădui să tragă perechea sub 17.622 de dolari.

În plus, unii traderi au fost mai puțin entuziaști, observând că BTC/USD a înregistrat o nouă închidere sub media mobilă esențială pe 200 de săptămâni.

BTC: Media mobilă simplă pe 200 de săptămâni | CoinGlass

În timpul bear market-urilor anterioare, 200 WMA a acționat ca un nivel de suport general, sub care Bitcoin a scăzut de puține ori. Cu toate acestea, în timpul bear market-ului actual, pare să fie diferit, deoarece nivelul de 22.500 de dolari a fost de neatins timp de o lună.

Indicele lunar al prețurilor de consum (IPC)

IPC este unul dintre reperele pentru calcularea inflației, măsurând variația medie a prețurilor de consum pe baza unui coș reprezentativ de bunuri și servicii de uz casnic.

O creștere continuă a inflației ar putea avea un impact asupra cererii de criptomonede, deoarece consumatorii ar trebui să cheltuiască mai mult pentru a supraviețui.

Următoarea publicație a IPC este programată pentru 13 iulie, iar actualul consens este de 8,8%, puțin mai mare decât cel de 8,6% din luna mai, potrivit Trading Economics.

Indicele prețurilor de consum din Statele Unite

IPC, ignorând mulți dintre principalii indicatori de inflație, a atras chiar atenția comentatorilor în weekend, dând un indiciu sumbru că datele din această săptămână ar putea fi zguduitoare.

„Având în vedere că datele de săptămâna viitoare ale IPC-ului din SUA ar putea fi foarte aproape de 9%, unii se vor grăbi să sublinieze că acest indicator este retrospectiv”, a răspuns economistul Mohamed El-Erian.

„Da, dar surprinde durerea resimțită de mulți, în special de părțile nefericite ale societății și afectează așteptările inflaționiste”.

În același timp, orice reacție bruscă ar putea speria definitiv piețele Bitcoin, în conformitate cu alte active de risc, sau cel puțin ar putea provoca o volatilitate majoră, așa cum s-a văzut în timpul evenimentelor anterioare ale IPC.

Indicatorul Puell Multiple indică o fază de acumulare pentru Bitcoin

Indicatorul Puell Multiple, calculat prin împărțirea emisiunii zilnice de Bitcoin în dolari americani la media valorii pe 365 de zile, a scăzut într-o „zonă verde” sub 0,5, ceea ce indică faptul că monedele noi mintate sunt subevaluate în raport cu media anuală.

Indicatorul Puell Multiple | CryptoQuant

Cu alte cuvinte, cei responsabili de mintarea monedelor sunt în prezent relativ mai puțin profitabili. În trecut, acest lucru a arătat o mare oportunitate de a construi expunerea pe termen lung la criptomonede.

Emisiunea zilnică se referă la monede adăugate ecosistemului de către mineri, care le primesc drept recompense pentru verificarea unui nou bloc de tranzacții cu Bitcoin. Recent, mulți mineri și-au redus deținerile cripto pentru a rămâne pe piață, deoarece valoarea recompensei a scăzut.

„Multiple Puell a atins un teritoriu în concordanță cu minimele pieței în trecut (sub 0,5 și chiar atingând niveluri sub 0,4 în urmă cu câteva săptămâni)”, a declarat Julio Moreno, analist senior la CryptoQuant.

Nivelul de sub 0-5 a fost observat pe grafic între martie 2020 și mai 2020, noiembrie 2018 și ianuarie 2019, noiembrie 2014 și aprilie 2015 și în ultimul trimestru al anului 2011 și au coincis cu vânzările de vârf și cu minimele bear market-urilor.

„Intrarea în zona verde este un moment bun pentru a cumpăra, iar pentru cei mai conservatori, puteți aștepta și confirmarea ieșirii din zona de acumulare”, au spus analiștii Blockware Intelligence într-un buletin informativ publicat duminică.

Bitcoin la 20.000 de dolari este „ieftin”

Deși există îngrijorări că piața cripto poate scădea și mai mult în acest an, unii cred că nivelurile actuale ale prețurilor Bitcoin oferă un raport calitate-preț nemaivăzut de ani de zile.

Jurrien Timmer, directorul Fidelity Investments, a analizat prețul BTC în raport cu numărul de adrese cu sold și a concluzionat că BTC/USD este acum înapoi unde era la apogeul boom-ului din 2013.

La acea vreme, BTC/USD a reușit să atingă 1.130 de dolari, înainte de a petrece câțiva ani consolidându-se din cauza dispariției exchange-ului Mt. Gox.

„Am folosit prețul pe milion de adrese cu solduri ca o estimare a evaluării Bitcoin, iar graficul de mai jos arată că evaluarea a revenit la nivelurile din 2013, deși prețurile au revenit doar la nivelurile din 2020”, a explicat Timmer:

„Cu alte cuvinte, Bitcoin este ieftin”.

Bitcoin: Preț vs. Valoare | Fidelity Investments

În ciuda bear market-ului actual, raportul preț/valoare nu este singurul semn încurajator în ceea ce privește creșterea Bitcoin. Timmer a adăugat că adoptarea Bitcoin oglindește în continuare ascensiunea internetului și că rețeaua Bitcoin „pare intactă” în ceea ce privește ciclul său de creștere.

Indicele Crypto Fear & Greed stabilește un maxim de 2 luni

Cele mai recente date sugerează că investitorul mediu în criptomonede își recapătă încet încrederea. Sentimentul pieței cripto a atins cel mai înalt nivel de la începutul lunii mai în weekend, iar acum este la 22/100.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

În timp ce se află încă în teritoriu de „frică extremă”, renașterea indicelui Crypto Fear & Greed contrastează puternic cu evenimentele din ultimele două luni, în timpul cărora a scăzut la 8/100, chiar sub unele minime anterioare.

Exit mobile version