Bitcoin: istoria se repetă? 3 Indicatori sugerează că Bull Market-ul BTC revine în Octombrie

Activul digital principal al sferei crypto a închis luna Octombrie pe profit în 7 din 9 cazuri, din 2013, ridicând așteptările că un fractal bullish ar putea acapara din nou piața în următoarele 30 de zile

Beto_chagas | Adobe Stock

Bitcoin nu a reușit să scape de blestemul lunii Septembrie – care s-a dovedit a fi, de-a lungul istoriei, o perioadă nu tocmai bună pentru prețul activului digital. BTCUSD a închis cu 7% mai jos față de deschiderea lumânării din 1 Septembrie, însă situația a revenit în favoarea cumpărătorilor odată ce calendarul a indicat prima zi a lunii Octombrie. Luna curentă este cunoscută pentru întoarcerile bullish agresive pe care le-a realizat de-a lungul timpului.

Datele colectate de bybt arată că Bitcoin a încheiat pe plus luna Octombrie de cele mai multe ori, încă din 2013 – cu o rată de succes de aproape 80%. Anul trecut, prețul crypto-monedei a crescut cu 28%, ajungând să tranzacționeze $13,500, după ce a închis luna precedentă la $10,800 – realizând astfel un declin de 7,5%.

Bitcoin: istoria se repetă? 3 Indicatori sugerează că Bull Market-ul BTC revine în Octombrie
Bitcoin: încasările lunare din 2013 | bybt.com

În mod similar, Bitcoin a crescut cu peste 10% până la finalul lunii Octombrie 2019, în ciuda unui declin de 14% pe care l-a suferit în Septembrie 2019. Acești factori au făcut din luna Septembrie să pară o lună a vânzării pentru traderi. Conform datelor – și invers proporțional cu succesul istoric al lunii Octombrie – luna Septembrie a fost roșie în 7 din 9 cazuri, din 2013 până în prezent.

În contrast, Octombrie a devenit o perioadă în care investitorii cumpără dip-urile, sugerând faptul că traderii ar putea sfârși prin a împinge prețul cât mai sus posibil până la finalul lunii.

Fractalul lunii Octombrie iese la iveală în ciuda semnalelor alarmante pe care China le induce, prin interzicerea tranzacțiilor care implică active digitale pe teritoriul țării și a pozițiilor de reglementare pe care Statele Unite le adoptă pentru a taxa business-urile din sfera crypto.

Ba mai mult, probabilitatea ca Rezerva Federală să reducă programul de cumpărare al activelor, în valoare de $120 de miliarde pe lună, la finalul acestui an – par să limiteze potențialul de creștere al activului digital. Politicile monetare slabe, combinate cu o dobândă aproape egală cu zero pe care Banca Centrală a Statelor Unite o oferă – au reprezentat factori monumentali în creșterea activului digital de la $4,000 (Martie 2020) până la $65,000 (Aprilie 2021).

Dar în ciuda acestor lucruri care ar putea împiedica creșterea prețului, un set de indicatori arată faptul că investitorii încă își doresc să aibă expunere la active digitale.

Intrările instituționale de capital

CryptoCompare, un serviciu de urmărire al datelor on-chain, a evidențiat în raportul publicat luna trecută faptul că volumele asociate cu produsele de investiții în active digitale a crescut cu 10% în Septembrie. Între timp, intrările săptămânale de capital au crescut la $70 de milioane – cel mai mare volum din Mai 2021. 

Produsele de investiții care au la bază Bitcoin au beneficiat de cea mai mare creștere a intrării de capital, cu aproximativ $31 de milioane pe săptămână. Este probabil ca ultimul trimestru al anului 2021 să aducă o creștere și mai mare – au transmis specialiștii CryptoCompare

Active deținute de instituții, în funcție de tipul de activ | CryptoCompare

Fractalul evidențiat de media mobilă exponențială a ultimelor 21 de săptămâni

Indicatorii tehnici au arătat, de asemenea, faptul că urmează o sesiune bullish pentru Bitcoin, pe măsură ce activul digital a stabilit o bază la $40,000 înainte de închiderea lunii Septembrie și a transformat ulterior nivele de rezistență în support, pe măsură ce le-a depășit. Dintre acestea face parte și media mobilă exponențială a ultimelor 21 de săptămâni, care definește bias-ul multor investitori.

O scădere sub 21 EMA crește probabilitatea ca BTCUSD să intre într-un Bear Market care ar putea să-i reducă substanțial prețul. În 27 Septembrie, crypto-moneda a scăzut sub această medie mobilă, după cum se poate vedea și în graficul de mai jos, însă ulterior a transformat-o în support, pe măsură ce a intrat în sesiunea lunii Octombrie.

BTCUSD, timeframe de o săptămână | FTX

O creștere peste 21 WEMA, acompaniată de o creștere a volumului, a condus, din punct de vedere istoric, către Bull Market-uri explozive pentru Bitcoin. Drept rezultat, dacă fractalul se repetă, prețul BTC ar putea ajunge la noi maxime în sesiunile care urmează.

Breakout dintr-un triunghi bullish?

Un alt indicator tehnic care prezice un rezultat bullish pentru piața Bitcoin este triunghiul în care a consolidat aproape tot anul.

Mai exact, prețul BTC a fluctuat între două linii convergente de trend, în urma unui raliu de 500% pe care l-a stabilit din primăvara anului trecut.

Analiștii tradiționali privesc aceste consolidări laterale ca pe mișcări de continuare bullish. Astfel, ei anticipează faptul că prețul va sparge linia superioară de trend – și va crește pe atât de mult pe cât a crescut în trendul precedent, până să înceapă episodul de consolidare.

BTCUSD, timeframe de o zi | FTX

Drept rezultat, calea cea mai lipsită de lichiditate pe care Bitcoin o poate lua este tot în sus. Breakout-ul din formațiunea evidențiată mai sus ar putea trimite prețul activului digital până la $100,000.

Exit mobile version