Bitcoin: Kraken prezice un maxim de $96,000. Analiștii: Capitalizarea de $1 Trilion este acum support

Se poate să nici nu ajungă la scenariul “worst case”, menționat de PlanB, însă datele istorice arată că Bitcoin ar mai putea avea parte de multă creștere de aici încolo

Picsmart | Adobe Stock

Bitcoin ar putea să tranzacționeze popularul target de $98,000 – însă unele date sugerează că acesta ar putea fi noul vârf al ciclului.

În raportul recent publicat, October 2021 Market Recap and Outlook, exchange-ul american Kraken a transmis că Bitcoin ar putea să tranzacționeze un preț maxim de $96,000, dacă trimestrul acesta mimează acțiunea celui din Bull Market-ul precedent.

Bitcoin: Kraken prezice un maxim de $96,000. Analiștii: Capitalizarea de $1 Trilion este acum support
Graficul BTCUSD însoțit de volatilitate și volum | Kraken

Bitcoin ar putea să stabilească un maxim sub $100,000

În timp ce unele predicții spun despre prețul activului digital că ar putea să tranzacționeze $300,000, noile analize din partea Kraken sugerează că dacă BTCUSD copiază performanța din 2017, dar la scara curentă – atunci ciclul actual ar putea atinge un maxim chiar sub $100,000.

Chiar dacă PlanB spune că crypto-moneda ar putea să închidă luna Noiembrie la $98,000, în cel mai rău caz, analiștii Kraken sugerează că zona respectivă ar putea fi defapt un maxim local al prețului.

Având în vedere dezvoltarea curentă, Q4 2021 seamănă izbitor de mult cu Q4 2017, într-o proporție de 88%. Trebuie adăugat faptul că Q4 2017 a devenit trimestrul aflat pe locul 3 din punct de vedere al performanței, mulțumită unei creșteri de 220% – au transmis experții Kraken

Asumându-ne că BTC continuă să calce pe urmele ultimului trimestru din 2017, ne putem aștepta de la BTC să crească și mai mult până la sfârșitul anului. Pentru un oarecare context, o creștere de 220% în Q4 2021 ar plasa prețul la $96,500 per monedă BTC

Bitcoin: profiturile istorice pentru ultimul trimestru al fiecărui an | Kraken

De asemenea, raportul a notat faptul că Noiembrie tinde să fie mai volatilă, livrând cele mai mari creșteri pe timeframe de o lună. O predicție separată a analiștilor Kraken implică Benzile Bollinger și RSI-ul, la scară macro.

Din punct de vedere istoric, vârfurile ciclice ale monedei au coincis cu momentul în care BTC a atins atât banda Bollinger superioară, cât și valoarea 96 pentru indexul RSI, pe timeframe de o lună

Aflându-se momentan la 71,7, RSI-ul mai are astfel suficient spațiu de creștere, odată cu acțiunea pieței spot. După cum am raportat într-una din fostele analize tehnice, indicatorul este responsabil pentru cele mai îndepărtate predicții ale prețului în ciclul curent.

Bitcoin: banda superioară Bollinger, pe timeframe de o lună | Kraken

În cazul în care creșterea curentă a monedei ia o pauză sub $70,000, din cauza rezistenței semnificative pe care vânzătorii o impun, o scădere n-ar trebui să-i coste pe tauri mai mult de 20% din prețul curent al activului digital.

Privind un grafic întocmit de Willy Woo, care afișează prețul la care fiecare monedă BTC și-a schimbat mâinile (adică a fost trimisă dintr-un portofel în altul, schimbându-și astfel proprietarul), analistul a concluzionat că intervalul cuprins între $50,000 și $60,000 este mai mult decât solid pentru a oferi support-ul necesar.

Sunt de părere că e cimentat faptul că Bitcoin e un activ cu capitalizare de $1 trilion. Îmi vine greu să cred că va scădea sub zona respectivă – a transmis Woo într-un mesaj postat pe twitter, însoțit de un grafic care folosește date furnizate de Glassnode

Profilul supply-ului Bitcoin | Willy Woo
Exit mobile version