Bitcoin – susținut la $30,000. Posibil ca prețul să crească până la $40K?

Bitcoin - susținut la $30,000. Posibil ca prețul să crească până la $40K?

Creativa Images | Adobe Stock

Prețul Bitcoin și-a revenit cu brio după sesiunea de ieri, în care partea inferioară a intervalului de consolidare dintre $30,000 și $40,000 – a fost testată și susținută. Cumpărătorii au intervenit la nivelul critic de support al activului digital și i-au oferit ocazia de a se aprecia cu peste 10% pe parcursul evoluției care a urmat.

Bitcoin a evitat o cădere abruptă sub $30,000

Conform prețului citat de Bitstamp, BTCUSD a atins o valoare maximă de $33,600 până la data publicării acestui articol. 

Sesiunea de sâmbătă, 26 Iunie, a determinat paritatea activului digital să tranzacționeze un minim local la $30,100 – nivel la care taurii au intervenit în forță și au susținut prețul. Astfel, o scădere majoră sub $30K – un important prag psihologic pentru participanții la piață – a fost evitată. Volatilitatea Bitcoin s-a retras ușor, mulțumită prețului care consolidează din nou în intervalul menționat mai sus.

Totuși, susținerea prețului nu a fost suficientă pentru a susține sentimentul bullish în rândul investitorilor. Mulți dintre aceștia s-au speriat odată ce prețul a ajuns în partea inferioară a intervalului și s-au bazat pe faptul că Bitcoin nu a găsit, la vremea respectivă, un minim local pe care ulterior să-l părăsească.

Într-un mesaj postat pe social media, Crypto Ed NL, un analist tehnic și reprezentant al comunității crypto twitter, a spus:

Nu putem cădea toți de acord să vindem BTC și să-l ducem la $26,000 în weekend, pentru a putea începe de luni următorul Bull Market, însoțit de o revenire a prețului în formă de V

Sigur că Ed este o reprezentare a dorinței unanime care îi încearcă pe holderii de Bitcoin și alte crypto-monede – să revenim pur și simplu la Bull Market și la trendul ascendent. Însă aceste lucruri nu se stabilesc chiar așa. Bitcoin are nevoie de o perioadă de scădere de cel puțin încă două luni pentru a-și putea reveni din episodul overleveraged în care a fost în prima parte a anului.

Rekt Capital, un alt analist tehnic de pe crypto twitter pe care l-am citat și în ultima analiză, și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că Bitcoin nu mai este susținut de media exponențială mobilă a ultimelor 50 de zile (adică 50 EMA pe timeframe de o zi). În prezent, această medie mobilă se află la $33,500 – un nivel pe care Bitcoin l-a pierdut zilele trecute – și care ar putea fi transformat în rezistență.

Recuperarea afișată de BTC este promițătoare. Dar media mobilă exponențială 50 WEMA – nu a fost transformată deocamdată în support – le-a transmis analistul tehnic într-un mesaj urmăritorilor săi

O închidere a lumânării de o săptămână – peste $33,500 – ar fi suficientă pentru a transforma media mobilă 50 WEMA în support

La momentul scrierii acestui articol, BTCUSD tranzacționează $33,300 – un nivel suficient de ridicat de la punctul de minim stabilit ieri – care lasă suficient teren cumpărătorilor pe parcursul săptămânii viitoare.

Rekt Capital a concluzionat, folosind analiza Wyckoff, că Bitcoin ar putea avea parte de o creștere de $10,000, propulsând prețul peste $40K, dacă intervalul de consolidare în care se află momentan – nu părăsește direcția în partea sudică (adică în jos).

PlanB: Deși Bitcoin este volatil, tendința e ascendentă

Ca întotdeauna, holderii mai experimentați și cu gândire pe termen lung – au rămas impasibili față de această scădere. Unul dintre utilizatorii timpurii este PlanB, un Bitcoin influencer din sfera crypto twitter, creatorul modelului Stock to Flow.

Deși Bitcoin este volatil pe termen scurt, tendința predominantă este ascendentă

Exit mobile version