Bitcoin la $40 000, Trading și Consolidare

BTCUSD se află în zona de ATH, stabilită în 8 ianuarie

wildbook | Unsplash

La o lună de zile după stabilirea ultimului nivel de All Time High la $42,000, Bitcoin intră din nou în zona de $40,000. Acest lucru se întâmplă după o perioadă în care monedele Altcoin s-au apreciat considerabil față de dolar și Bitcoin. Am văzut creșteri semnificative din spațiul DeFi, de la competitori precum SUSHI, UNI sau LINK. A fost într-adevăr vorba de o perioadă în care Bitcoin nu a mai strălucit la fel de tare, lăsând Altcoin-urile „să-i fure fața”.

Având în vedere performanța actuală a pieței, capitalizarea totală a proiectelor și dominanța Bitcoin, am considerat că o analiză tehnică actualizată este mai mult decât necesară. Vom realiza acest lucru atât pentru evoluția BTCUSD în articolul curent, cât și pentru BTC.D într-unul din articolele următoare.

BTCUSD în zona de ofertare a lunii ianuarie

Bitcoin zonă ofertare

Ce reprezintă această zonă de ofertare? Privind graficul atașat mai sus, putem observa cu ochiul liber zona de distribuție pe care am evidențiat-o cu violet. Se întinde pe o perioadă de 50 de ore, are o diferență de 8 procente între maxim și minim și reprezintă intervalul de preț de la care Bitcoin a realizat cea mai mare corecție din ultima vreme. Acesta este nivelul de rezistență la care jucătorii cu cantități mari de Bitcoin au reacționat activ în ianuarie.

Orizontala roșie punctată, de la $40,667, care poartă eticheta „R Daily” – vine de la nivel de rezistență ales după timeframe-ul de o zi (1D). Într-un mod similar funcționează și celelalte nivele orizontale roșii: respectiv $38,173 și $33,097 – rezistențe pe care le-am plasat cu ajutorul timeframe-ului de o săptămână (1W). Cu cât mărim timeframe-ul atunci când plasăm nivele de interes pe grafic, cu atât mai mare relevanța acestora și probabilitatea ca prețul să răspundă atunci când le atinge.

Ca în cazul nivelului roșu de la $38,173: deși prețul a crescut brusc cu 20% din cauză că Elon Musk și-a schimbat bio-ul pe twitter în „#bitcoin”, prețul tot n-a depășit rezistența săptămânală din prima încercare. După ce lucrurile s-au calmat, BTCUSD a revenit la $33,000 pentru a continua consolidarea înaintea următorului impuls.

Consolidările Bitcoin

Înainte de a specula, în urma analizei tehnice, care este cea mai probabilă direcție în care „s-o ia” Bitcoin, verificăm perioada de consolidare din fiecare range:

  1. Support Daily: chiar dacă este foarte probabil ca Bitcoin să transforme nivelele curente de rezistență în support, în cazul în care părăsește range-ul în sus, orizontala albastră cu eticheta „S Daily” de la $30,427 este cel mai dur nivel de support în momentul de față. Acesta a fost testat intens de 3 ori în urma distribuției din 8 ianuarie – și de fiecare dată cumpărătorii au intervenit satisfăcător, „împingând prețul” câte 20 sau 30 de procente în sus.
  2. Rezistențe Weekly: este vorba de intervalul [$33,000 – $38,000], marcat la ambele praguri de o rezistență orizontală roșie, aleasă pe timeframe-ul de o săptămână. In intervalul acesta Bitcoin și-a petrecut 70% din ultimele 30 de zile. Orice ieșire a prețului din acest interval a reprezentat o oportunitate: scăderile sub 33k – oportunitate de cumpărare iar creșterile peste 38k – ocazii de marcare a profitului. Astăzi avem o extindere a prețului cu mult deasupra acestui interval, chiar până la „Zona de ofertare” de la care Bitcoin a respins sever ultima dată. Este chiar probabil, nu doar posibil, ca BTCUSD să respingă din nou deasupra nivelului 40k.
  3. Rezistență Daily: iată-ne ajunși din nou la ultimul nivel de rezistență de la $40,667. În funcție de răspunsul pe care îl are Bitcoin aici, în acest final de săptămână, ne vom da seama cum putem specula în continuare luna februarie.

Dacă BTCUSD respinge zona în care se află momentan, atunci este probabil să revină în range-ul de consolidare dintre 33k și 38k. Dacă acest lucru nu se întâmplă iar BTCUSD consolidează lateral sau ascendent în următoarele 2 zile, atunci nu putem vorbi de alt nivel de rezistență.

Să nu uităm că peste 42k – Bitcoin intră din nou într-un teritoriu nou, de descoperire a prețului.

Exit mobile version