Bitcoin la 47.000 de dolari este o „achiziție bună”, în ciuda pericolelor macroeconomice

Optimismul că Bitcoin ar putea provoca maximul istoric din noiembrie este în creștere.

AdobeStock

Bitcoin încearcă să recupereze o medie mobilă cheie pe termen lung, dar timpul de cumpărare este înainte ca această recuperare să aibă loc, nu după, conform unui indicator.

Într-o serie de tweet-uri din 29 martie, platforma de monitorizare Ecoinometrics a întâlnit un semnal clasic de intrare pe BTC/USD – indicatorul Mayer Multiple.

Mayer Multiple a fost creat de Trace Mayer ca o modalitate de a analiza prețul Bitcoin într-un context istoric. Mayer Multiple este multiplu al prețului Bitcoin actual peste media mobilă pe 200 de zile.

Simulările efectuate de Trace Mayer au determinat că, în trecut, cel mai bun rezultat pe termen lung a fost obținut prin acumularea de Bitcoin atunci când indicatorul Mayer Multiple era sub scorul 2,4.

Indicatorul Mayer Multiple arată oportunitate pe piață

Prețul Bitcoin continuă să crească pe măsură ce începe săptămâna, atingând maximul din 2022 de 48.000 de dolari în 28 martie, conform TradingView.

Graficul pe 24 de ore al BTC/USD
Graficul pe 24 de ore al BTC/USD | TradingView

Cumpărătorii au câștigat câteva medii mobile cheie, și, deși trendul nu a fost încă stabilit, optimismul că Bitcoin ar putea chiar provoca maximul istoric din noiembrie este în creștere.

Între timp, următoarea țintă pentru cumpărători este media mobilă pe 200 de zile (DMA), în prezent la 48.300 de dolari, care tocmai a fost atinsă în ultimele 24 de ore. Media mobilă pe 200 de zile este o componentă cheie a indicatorului Mayer Multiple, care măsoară raportul prețurilor spot pentru a identifica potențialele puncte de intrare profitabile pe piață.

Un scor Mayer Multiple sub un scor de 2,4 tinde să indice randamente bune pe termen lung pentru investitori. După ce a scăzut aproape de 0,76 în ianuarie, trendul s-a inversat, crescând la 0,98.

Indicatorul Mayer Multiple

„Acesta este un moment bun pentru a cumpăra”, a spus Ecoinometrics într-un comentariu, adăugând:

„Chiar dacă o erupție a mediei mobile pe 24 de zile ajunge să fie o capcană pentru cumpărători, pierderile în astfel de cazuri au fost istoric mici”.

Traderii sunt „foarte sceptici” cu privire la o scădere sub 30.000 de dolari pentru Bitcoin

BTC/USD a scăzut până la 46.900 de dolari în 28 martie, înainte de a reveni la 48.000 de dolari. Chiar și în timpul consolidării, perechea a menținut suportul de la deschiderea anuală, alimentând speranța unei creșteri cu adevărat substanțiale a prețurilor.

Deși recunoaște că în mod ideal ar fi necesară o nouă retragere, traderul popular Crypto Ed spune că este timpul să fim „foarte optimiști” cu privire la viitorul criptomonedei.

Referindu-se la minimele din vara trecută, Crypto Ed a spus că din punct de vedere tehnic, acestea ar putea reapărea, dar există „scepticism puternic” cu privire la un astfel de scenariu.

Exit mobile version