Bitcoin: prețul consolidează lateral în ciuda acumulării record

Totul este bullish la Bitcoin, mai puțin acțiunea prețului

fabregov | Adobe Stock

Bitcoin a înregistrat noi low-uri locale Marți, 31 August, cu un price action aflat în divergență față de sentimentul bullish de pe piață.

Bitcoin: prețul consolidează lateral în ciuda acumulării record
BTCUSD 1h Bitstamp – Ping-pong între support și rezistență | TradingView

Bitcoin – continuarea bullish se lasă așteptată

Datele de pe piețe au arătat cum perechea BTCUSD a atins zona de $46,600 pe Bitstamp –  după ce a scăzut 2,000 de dolari în câteva ore.

Mișcarea de scădere face parte dintr-o rază construită de preț de mai multe zile. Zona de support în care s-a oprit valul de scădere a creat o reacție înapoi pe creștere, spre $48,000. Taurii încă nu au fost în stare să adune destule volume pentru un atac al zonei de $50,000. 

Bitcoin a început în forță prima zi din luna Septembrie, cumpărătorii luptă din toate puterile ca să mențină un momentum bullish.

Pentru popularul trader Crypto Ed, $48,200 este nivelul cheie de urmărit pentru varianta continuării pe creștere.

Mișcările BTC au fost pline de capcane înșelătoare privind pe timeframe mic de 1h – retestul zonei cheie a eșuat peste noapte rezultând acel dump, a comentat analistul

Chiar acum prețul pare să tipărească o formațiune Bart. Încă am aceeași părere – dacă recucerește primul nivel cheie orizontal, atunci poate să înceapă să facă breakout în sus

Starea de spirit în rândul analiștilor a rămas în mare măsură optimistă în prima zi a lunii Septembrie. Acțiunea prețurilor pe piețe este plictisitoare – cu puțină tentă bullish datorită cumpărătorilor care tot încearcă să urce prețul pe activul BTCUSD.

Unii au evidențiat acumularea care este vizibilă la nivelurile actuale, în timp ce metricile de pe lanț – cum ar fi ilichiditatea ofertei – au fost, de asemenea, un punct de discuție.

Acest val de șoc în oferta de Bitcoin are cel mai mare momentum pe care îl putem observa în istoria recentă – a remarcat William Clemente III, analistul senior de la Blockware

Mergem mult mai sus în lunile următoare

Bitcoin Illiquid Supply RSI | WClementeIII

Ce este un șoc de aprovizionare și cum se aplică la Bitcoin?

Șocul de aprovizionare este un eveniment în care prețul unui produs se schimbă drastic datorită schimbării ofertei. 

📈Când șocul de aprovizionare este negativ, furnizarea produsului scade, iar prețul crește. 

Pe termen scurt, un șoc negativ al ofertei la nivelul întregii economii va deplasa curba agregată a ofertei spre stânga, va scădea producția și vor crește prețurile. De exemplu, impunerea unui embargo asupra comerțului cu petrol ar provoca un șoc negativ al aprovizionării, deoarece petrolul este un factor cheie de producție pentru o mare varietate de bunuri

📉Atunci când șocul de aprovizionare este pozitiv, furnizarea produsului crește, iar prețul scade. 

Pe termen scurt, un șoc pozitiv al ofertei la nivelul întregii economii va deplasa curba agregată a ofertei spre dreapta, crescând producția și scăzând nivelul prețului. Un șoc de aprovizionare pozitiv ar putea fi un avans în tehnologie – un șoc tehnologic – care face producția mai eficientă

Multe active au experimentat șocul de aprovizionare în trecut, iar Bitcoin va fi unul dintre ele – datorită caracteristicii sale de resursă limitată la 21 de milioane de unități.

Un șoc de aprovizionare poate provoca stagflația datorită unei combinații a creșterii prețurilor și a scăderii producției. Evenimentul este neașteptat, modifică furnizarea unui produs sau a mărfurilor, perturbă lanțul de aprovizionare rezultând o schimbare bruscă a prețului – pot fi catastrofe naturale sau evenimente geopolitice.

Un șoc pozitiv de aprovizionare crește producția care determină scăderea prețurilor, în timp ce un șoc negativ de aprovizionare scade producția care determină creșterea prețurilor.

Stagflația este situația economică în care rata inflației este mare, creșterea economică este mică sau nulă, iar rata șomajului este ridicată. Se creează o dilemă privind politica economică ce trebuie adoptată – întrucât acțiunile necesare pentru a micșora inflația pot spori rata șomajului și vice versa. 

Ethereum împreună cu Altcoins s-au pus în mișcare

Pe piața Altcoin, în centrul reflectoarelor au fost Solana și Polkadot – două proiecte din top 10 privit după capitalizarea în dolari. SOLUSD a continuat să tipărească noi vârfuri – a câștigat 19% chiar la încheierea lunii August – și a ajuns aproape de valoarea de $120. În timp ce perechea DOTUSD s-a apreciat cu 9,2%.

Ethereum a fost, de asemenea, angrenat într-o mișcare de creștere. S-a apreciat cu 5% și a atins vârfuri de peste $3,350. Un colaborator al agențiilor de știri din domeniu – Michaël van de Poppe – a descris situația în care ne aflăm la începutul toamnei, în 1 Septembrie, ca o piață bullish.

ETH respinge de la suport și pe perechea versus BTC

Arată bine, a adăugat Michaël van de Poppe

ETHUSD 4h Bitstamp – Ieșire din zona de acumulare | TradingView
Exit mobile version