Bitcoin va stabili un maxim la $250K iar Ethereum la $20K, dacă Bull Run-ul din 2016 se repetă

O simplă comparație între cele două grafice arată cât de mult mai pot atât BTC cât și ETH să crească

Ktsdesign | Adobe Stock

Poate că Bitcoin se tranzacționează de șapte ori mai sus față de prețul pe care l-a avut la halving, însă dacă istoria se repetă – acest număr ar putea să crească cu încă 300%.

După cum a evidențiat și Ecoinometrics la începutul lunii, BTCUSD are potențialul de a eclipsa estimările analiștilor prin simpla urmărire a precedentelor istorice.

Bitcoin: În comparație cu 2017, încă n-ați văzut nimic

Momentan, Bitcoin se tranzacționează de 7 ori mai sus decât prețul pe care l-a avut atunci când halvingul a fost procesat, în Mai 2020. Dacă ultimul ciclu de halving reprezintă un punct de reper, atunci prețul nu se va opri până nu este de 30 de ori mai mare.

Aceste date se bazează pe ciclurile trecute care au ținut patru ani de zile – și în care Bitcoin a afișat un comportament identic, încă de la început.

În ciclul curent, chiar dacă unii participanți la piață nu au răbdare, acțiunea prețului rămâne foarte apropiată de celelalte două piețe de tip trending.

De exemplu, dacă am compara ciclul curent cu cel din 2017, atunci prețul activului digital ar stabili un maxim la $252,800 – și chiar și atunci, Bitcoin tot s-ar încadra în parametrii definiți în avans.

Ecoinometrics a inclus, de asemenea, și date pentru Ethereum și performanța relativă a acestuia față de Bitcoin.

Cea mai mare monedă Altcoin din lume a avut parte de o creștere mult mai mare, în comparație cu BTC – o creștere de 120 de ori a marcat ultimul vârf, în 2018.

Astfel, o repetare a performanței respective ar însemna ca ETHUSD să fie tranzacționat la $22,300 – ceva ce nu iese din teritoriul posibilului.

Când vine vorba de prețurile pe care un Bear Market ar putea să le realizeze, Bitcoin ar trebui să stabilească o zonă de minim la $42,000 pentru a copia corecția care a succedat anul 2017. Prețul ETH, pe de altă parte, ar putea ajunge la $1,350.

Bitcoin va stabili un maxim la $250K iar Ethereum la $20K, dacă Bull Run-ul din 2016 se repetă
Traiectorii de creștere pentru Bitcoin și Ethereum | Ecoinometrics

1 Bitcoin = 1 Bitcoin

Dacă numere atât de mari sunt dificil de înțeles, încercați să le comparați cu părerea pe care Willy Woo, binecunoscutul analist de date on-chain, o are.

Într-un mesaj publicat săptămâna trecută pe twitter, Woo a reiterat faptul că ciclul curent al Bitcoin ar putea fi unic într-un fel specific: se va sfârși prin valorificarea prețurilor în BTC, nu în dolari americani, deoarece orice unitate de măsură pentru Bitcoin va deveni obsolentă.

Care este predicția mea pentru maximul ciclului curent? Din moment ce cred că acesta este ultimul ciclu, cel care ne duce către saturație – în cazul în care BTC câștigă, nu vom putea să-i atribuim o valoare în USD, pentru că bunurile vor fi raportate la BTC – a transmis analistul

Astfel, vârful ciclic este ușor de intuit. Întotdeauna 1 BTC = 1 BTC

Într-o postare separată, Woo a subliniat cât de mult se apropie Bitcoin din punct de vedere al capitalizării – de US dollar M2 supply. Situația pe parcursul următorilor cinci an, în care intră ce-a mai rămas din ciclul curent și începutul următorului, va fi foarte interesantă, conform spuselor sale.

Capitalizarea Bitcoin, în comparație cu US M2 money supply | woobull
Exit mobile version