Bitcoin a stabilit maxime și față de Euro. BTCEUR – maxim la €57,500

În urmă cu două zile, Bitcoin a stabilit un maxim față de majoritatea monedelor tradiționale, emise de băncile centrale - însă interesul consumatorilor este încă foarte scăzut

Zerbor | Adobe Stock

Bitcoin a stabilit cu succes un nou record față de majoritatea monedelor tradiționale. Maximul de la $67,000 – a fost concomitent acompaniat de un ATH la €57,500, pe majoritatea exchange-urilor care tranzacționează moneda europeană.

Bitcoin a stabilit maxime și față de Euro. BTCEUR - maxim la €57,500
BTCEUR, timeframe de o zi | FTX

Bitcoin stabilește un nou maxim față de euro

Datele colectate de tradingview și FTX au arătat cum BTCUSD a atins un maxim la $67,000, pe majoritatea platformelor de tranzacționare, în 20 Octombrie.

După o perioadă de consolidare de 4 zile sub zona de maxim a lunii Aprilie, BTCEUR a depășit cu succes ultimul ATH, aflat la €54,400.

Pe parcursul sesiunii americane de miercuri, activul a stabilit noi maxime față de majoritatea monedelor tradiționale, printre care și Yenul Japonez, Dolarul Australian sau Lira sterlină.

Pentru Ed NL, un popular trader și analist al sferei crypto twitter, creșterea a oferit un semnal de reevaluare al pozițiilor de cumpărare.

Pe scurt: la $40K am menționat faptul că $73K ar putea fi o primă țintă, însă cred că vom crește și mai mult. Ba chiar mai mult, cred că prețul nu va intra sub $60K pentru o bună perioadă de timp

În cel mai rău caz, prețul ar putea să scadă pentru o perioadă scurtă de timp până la $58,000 – însă această mișcare ar putea să fie succedată de de price discovery în săptămânile și lunile următoare – a mai adăugat traderul

Tonul bullish, prezent în rândul investitorilor de pe piață, a determinat două sesiuni de succes odată ce ETF-ul acoperit în contracte futures a fost acceptat în Statele Unite. Acesta a beneficiat de un volum de $1 miliard în prima zi de tranzacționare – și deține peste $550 de milioane în active digitale.

Interesul total al contractelor futures | Glassnode

Interesul total al contractelor Bitcoin futures – a atins un nou All Time High la $820 milioane, conform datelor furnizate de Glassnode, firma de analiză on-chain.

Unde e senzația de FOMO?

Atmosfera și lipsa de interes a internauților față de Bitcoin – ne face să observăm cât de mare este discrepanța între prețul ridicat al crypto-monedei și senzația de Fear of Missing Out, care ar fi trebuit să apară odată cu noi maxime.

Cu excepția interesului instituțional, datele arată că un număr foarte restrâns de investitori de retail își mai arată interesul față de Bitcoin sau monede Altcoin, în general. Dacă nici o creștere până peste ATH-ul lunii Aprilie nu a reușit să le stârnească interesul – atunci sunt puțini factori care ar putea să o facă.

Interesul față de termenul Bitcoin | Google Trends

Conform Google Trends, termenul Bitcoin are un scor de 36 de puncte – relativ scăzut față de luna Mai, când stabilea un maxim la 100.

Exit mobile version