Bitcoin: Minerii pot încasa încă o scădere de 20% a prețului BTC, înainte să capituleze

Costul de producție al unei monede BTC este de aproximativ $34,000. Minerii ar trebui să-și facă griji dacă support-ul de la $40,000 este pus din nou sub presiune

Hanna Aibetova | Adobe Stock

Industria minieră din jurul Bitcoin este mai mare ca niciodată la nivelurile curente ale prețului, iar noile date arată cât de puțin probabil este ca minerii să-și vândă în masă activele digitale deținute.

După cum a evidențiat și @venturefounder în 14 Ianuarie, chiar și la $43,000, paritatea BTCUSD este cu peste 20% mai scumpă decât costul de producție al minerilor.

Capitularea minerilor se află în spatele celor mai înfricoșătoare corecții ale prețului Bitcoin

Chiar dacă prețul a realizat o corecție de aproape $30,000 de la nivelul de maxim istoric, stabilit în luna Noiembrie, Bitcoin este mai intrigant ca niciodată pentru mineri. Rata de hash, care estimează puterea totală de procesare dedicată mineritului, a atins săptămâna aceasta un nou ATH.

Investitorii care își fac griji că o altă corecție a prețului Bitcoin ar putea să-i determine pe mineri să vândă, din cauza presiunii, primesc date exacte asupra diferenței pe care BTCUSD ar trebui să o piardă – pentru ca minerii să ajungă breakeven.

Referindu-se la costul de producție al unei monede Bitcoin, furnizat de indicatorul lui Charles Edwards, CEO al Capriole, @venturefounder a descoperit faptul că $34,000 reprezintă pragul la care minerii nu se mai află în profit.

Cele mai înfricoșătoare corecții pe care Bitcoin le-a realizat de-a lungul istoriei s-au datorat capitulării din partea minerilor (Decembrie 2018 și Martie 2020), când prețul monedei a scăzut sub costul de producție – a adăugat analistul

Bitcoin s-a aflat în pragul capitulării în luna Mai, când prețul era $30K. Costul curent de producție este $34, 20% sub prețul curent

Bitcoin: Minerii pot încasa încă o scădere de 20% a prețului BTC, înainte să capituleze
Bitcoin: Costul de producție al unei monede

Astfel, momentan nu există motive pentru mineri să vândă mulțumită profitabilității operațiilor lor, dar și perspectivei față de viitor.

Într-un articol despre indicatorul său, publicat pe Medium în 2019, Edwards a subliniat că taxele pentru tranzacții, cu care minerii sunt recompensați, le oferă un avantaj în fața evoluției prețului spot.

Din punct de vedere istoric, costul electricității necesare pentru a produce o monedă Bitcoin a reprezentat un preț minim de cerere al pieței – adică un nivel solid de support

Anul acesta, minerii au susținut mișcările pieței spot

În loc să vândă, minerii acumulează în masă monedele pe care le produc – cu atât mai mult luna aceasta, față de luna Decembrie 2021.

Lucrul acesta se poate observa și în balanța colectivă a minerilor, aflată într-un trend ascendent – ceea ce ar putea dovedi că grijile investitorilor cu privire la dificultățile economice care se întrevăd în 2022 – ar putea să nu afecteze sectorul minier.

Bitcoin: Rezervele minerilor pe parcursul ultimului an | CryptoQuant

În orice caz, chiar și cei mai bearish analiști precizează momentan că prețul BTC nu ar putea să scadă sub $30,000.

Exit mobile version