Bitcoin: Un indicator important arată că minerii se află într-o perioadă de acumulare masivă!

Datele arată că numărul monedelor Bitcoin care sunt pierdute sau bine puse la păstrare - a ajuns la maximul ultimului an, în timp minerii și-au început anul cu o acumulare masivă a monedelor pe care le generează

Davidsandron | Adobe Stock

Noile date arată că minerii de Bitcoin stochează mai multe monede decât în orice moment al ultimilor cinci luni, lucru care ar putea să indice faptul că nivelurile curente nu reprezintă un moment bun de vânzare.

Analizând pozițiile nete ale minerilor cu ajutorul indicatorilor, în 11 Ianuarie, firma de analiză on-chain Glassnode a evidențiat ceea ce Bitcoin Archive descrie drept o acumulare masivă a minerilor.

Minerii nu sunt interesați să vândă Bitcoin

Poate că acțiunea prețului BTC i-a dezamăgit pe investitori și pe traderii pieței spot la începutul acestui an, însă participanții la piață cu perspective pe termen lung sunt departe de a fi dezamăgiți.

Pe lângă mâinile de diamant sau holderii grizonați, nici minerii nu mai reprezintă o excepție, fiind observabil faptul că și-au crescut considerabil apetitul de a face HODL monedelor BTC în primele două săptămâni ale anului.

Bitcoin: Un indicator important arată că minerii se află într-o perioadă de acumulare masivă!
Bitcoin: Modificarea poziției nete a minerilor | Glassnode

În fiecare din ultimele cinci zile, peste 5,000 de monede BTC au aterizat în portofelele electronice ale minerilor, când defapt acumularea se desfășoară încă din luna Noiembrie, înainte ca activul digital să fi tranzacționat maximul istoric de la $69,000.

În continuare, datele furnizate de cealaltă firmă de analiză on-chain, CryptoQuant, arată nivelurile până la care minerii și-au recăpătat dominanța din punct de vedere al numărului de monede deținute în rezerve. Un factor foarte important l-a jucat și interdicția Chinei asupra activelor digitale, impusă în luna Mai.

Rezervele totale de Bitcoin au indicat aproximativ 1,86 de milioane de monede, cel mai mare număr de la sfârșitul anului 2020 până în prezent. În Q4 2020, minerii și-au redus masiv expunerea la Bitcoin, după ce prețul activului digital a depășit maximul ciclului bullish din 2017.

Rezervele de Bitcoin ale minerilor | CryptoQuant

Monedele s-au întors la cei mai capabili holderi

Având în vedere că monedele au migrat înapoi la holderii cu diamond hands, proporția din supply-ul de Bitcoin care este etichetată drept pierdută sau bine pusă la păstrare – a ajuns săptămâna aceasta la maximul ultimului an.

Accentuând și mai mult convingerea holderilor, 7,27 de milioane de monede BTC se află acum scoase de pe piață, posibil pentru totdeauna.

De asemenea, indicatorul în cauză s-a bucurat de o perioadă de stabilire a unei zone de bottom pe parcursul verii, tot din cauza disrupției cauzată de China.

Datele Glassnode evidențiază că trendul de acumulare a fost accelerat de la $69,000.

Bitcoin: Numărul de monede scoase din circulație | Glassnode
Exit mobile version