Bitcoin stabilește minimul ultimei luni la $55,600, după o scădere de 9%

Din cauza “efectului de bulgăre”, prețul BTC a invalidat toate nivelurile de support pe parcursul sesiunii de ieri, ajungând ca astăzi să stabilească un minim local la $55,6K - cel mai mic nivel de la mijlocul lunii Octombrie

AlekseyIvanov | Adobe Stock

Bitcoin a scăzut sub nivelurile de support pe parcursul sesiunii europene din 18 Noiembrie, în ceea ce analiștii numesc o nouă testare a interesului afișat de cumpărători.

Bitcoin stabilește minimul ultimei luni la $55,600, după o scădere de 9%
BTCUSD, timeframe de 4 ore | FTX

Ordinele mari de vânzare au lovit piața

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD a abandonat ieri zona de support aflată sub $60K. După o serie de testări intense ale acestui prag, cumpărătorii au afișat un interes din ce în ce mai slab – care în cele din urmă a cedat și a cauzat o scădere de 2,2% la începutul sesiunii, unde minimul de la $55,600 a fost stabilit.

În ciuda volatilității ridicate și a sentimentului prezent în comunitatea crypto – cum că Bitcoin își va reveni cu ușurință peste $60K – acesta este cel mai mic preț tranzacționat de activul digital din ultimele 36 de zile.

Au loc vânzări puternice pe toată piața – a transmis Rekt Capital în ultima sa postare

Fără dubii, o obosire a vânzătorilor se află chiar în fața noastră. Urmăriți volumul ridicat de vânzare pe termen scurt. Acesta tinde să indice un semnal de stabilirea a minimului, după o perioadă de vânzare constantă, care precedă fie un bounce puternic, fie o revenire a trendului

Oboseala vânzătorilor a fost unul dintre factorii care au caracterizat atmosfera de la mijlocul lunii Septembrie, chiar după ce Bitcoin a suferit un declin de $10,000 într-o singură zi.

Într-un mod similar cu perioada respectivă, mișcarea din 18 Noiembrie a indicat o întoarcere suspicioasă a indicatorului Bitcoin Spent Output Profit Ratio (SOPR), o unealtă folosită pentru determinarea perioadelor în care prețul e oversold.

Bitcoin: Supply-ul ilichid | Glassnode

Supply-ul ilichid reflectă deciziile mâinilor de diamant

În orice caz, la data editării acestui articol, Bitcoin se află în procesul de găsire al unui bottom pentru luna Noiembrie.

Pentru Michael van de Poppe, un analist pe care l-am citat de multe ori în analizele tehnice crypto.ro, $56,000 este nivelul de la care Bitcoin trebuie să-și revină.

Dacă așa stă treaba, atunci urmează să avem parte de o creștere – a prezis van de Poppe

Willy Woo, un alt analist citat cu fiecare ocazie, a observat că investitorii pe termen lung cumpără acest dip, indicând faptul că un trend bearish este departe de materializare.

Bitcoin: locurile în care investitorii pe termen lung au ales să cumpere sau să vândă | woobull
Exit mobile version