Bitcoin: 3,1 milioane de monede au fost achiziționate la $40,000. 1,6 milioane la $50,000

Ogerepus | Adobe Stock

Datele colectate de Philip Gradwell, economist șef pentru Chainalysis, sugerează faptul că Bitcoin se bucură de un nivel puternic de support la prețuri mari.

3,1 milioane de monede BTC au fost achiziționate la $40,000 sau mai mult și continuă să fie păstrate în adrese (adică n-au fost scoase niciodată la vânzare).

1,6 milioane BTC au fost cumpărate la $50,000 sau mai sus. Pentru a obține aceste date, Gradwell a analizat costul de achiziție pentru întreg supplyul Bitcoin de pe 1,500 de grupuri de holderi.

3,1 milioane de Bitcoin au fost achiziționați la $40,000. 1,6 milioane la $50,000 - Analiză
philip_gradwell | chainalysis

Imaginea de mai sus reprezintă costul în dolari americani al monedelor Bitcoin deținute de holderi. Săgeata din stânga jos indică faptul că 8,4 milioane de BTC au fost achiziționați pentru mai puțin de $10,000. Cealaltă săgeată indică faptul că până în 29 martie – 100,000 de BTC au fost cumpărați pentru $58,000 sau mai mult per bucată.

philip_gradwell | chainalysis

Analizând costul de achiziție înregistrat de-a lungul timpului, se demonstrează cât de radical s-a schimbat piața în ultimele luni.

De la o piață pur speculativă, Bitcoin a ajuns într-un climat în care cererea este foarte mare atât din partea cumpărătorilor noi, cât și a holderilor, care au deja Bitcoin și doresc și mai mult, fără să vândă monedele deținute.

Criteriile acestea oferă crypto-monedei susținerea de care are nevoie pentru a explora nivele de preț superioare, precum 70k sau 80k.

Din toată cantitatea de Bitcoin amintită mai sus – cât a fost tranzacționat pe exchangeuri?

Pentru a răspunde complet la această întrebare, vom împărți monedele Bitcoin deținute pe exchange în două categorii: inflow și diferență.

BTC inflows to exchanges | chainalysis

Inflowul sau fluxul monedelor este cantitatea de crypto-monedă trimisă pe exchangeuri. Aceasta fluctuează odată cu modificările de sentiment prezente pe piață.

Dacă inflowul crește, respectiv mai multe monede Bitcoin sunt trimise pe exchange – lucrul acesta sugerează o creștere a presiunii de vânzare. Reciproca se aplică pentru situația în care fluxul scade, respectiv se retrag monedele de pe exchange – atunci scade și supplyul, deci sunt mai puține monede care pot fi vândute.

Inflowul Bitcoin al ultimei zile este de 60,541 – adică atâtea monede au fost trimise către exchangeuri pentru a fi tranzacționate sau ținute în custodie. Numărul se află sub media ultimelor 180 de zile.

Change in BTC held on exchanges | chainalysis

În al doilea rând, diferența de active deținute pe exchangeuri crește dacă mai mulți participanți la piață vor să vândă decât să cumpere și dacă holderii aleg să-și păstreze monedele pe exchange, nu pe portofele private. În cazul de față, diferența zilei de ieri este de 27,230 BTC – adică atâtea monede au fost trimise în plus pe exchangeuri, față de ziua precedentă. Numărul se află peste media ultimelor 180 de zile.

Exit mobile version