Bitcoin: prețul atinge un nivel Stock to Flow pe care nu l-a mai întâlnit din 2017

Yuromanovich | Adobe Stock

Este timpul pentru o creștere din partea Bitcoin?

Acțiunea prețului BTC s-a stabilizat într-un range de consolidare între $30,000 și $40,000, încă de la mijlocul lunii Mai. Acest lucru a instalat îngrijorare în rândul day traderilor, în timp ce cumpărătorii instigă la răbdare și mentalitate pe termen lung.

PlanB, creatorul acestui model, și-a exprimat îngrijorarea față de viitor. Dacă nivelurile actuale de tranzacționare rămân instaurate pentru o perioadă mai lungă și cumpărătorii nu intervin – modelul riscă să fie invalidat pentru prima dată în istorie.

Prin scoaterea în evidență a divergenței dintre prețul spot și media Stock to Flow, Philip Swift a explicat că astfel de cazuri au mai avut loc în istoria activului digital. De fiecare dată, Bitcoin a respins dintr-un nivel critic de interes în raport cu media Stock to Flow, pentru ca în cele din urmă să atingă un nou All Time High.

A trecut mult timp de când prețul a fost atât de departe de linia S2F

Oscilatorul de divergență din partea de jos a graficului este evidențiat de linia punctată portocalie și săgețile – pentru a evidenția perioadele asemănătoare

Prețul Bitcoin și-a revenit puternic în trecut din cauza acestor divergențe

PlanB indică spre Moving Averages

PlanB a sugerat că Bull Marketul de anul acesta ne amintește mai mult de 2013 decât de 2017, datorită scăderii abrupte a pieței din luna Mai.

Atât ciclul din 2013 cât și cel din 2017 – au beneficiat de o a doua creștere într-o nouă zonă de maxim istoric. Prima stabilire a unui maxim a fost urmată de o reducere substanțială a prețului în fiecare caz, după care trendul s-a inversat pentru a da naștere unui nou ATH.

PlanB încă este de părere că Bitcoin ar putea atinge $100,000 anul acesta, în timp ce modelul său, Stock to Flow, necesită fie un preț mediu de $100,000 per monedă, fie de $288,000 – până în 2024.

Bitcoin: prețul atinge un nivel Stock to Flow pe care nu l-a mai întâlnit din 2017
Modelul Stock to Flow | @100trillionUSD

La începutul acestei săptămâni, analistul a făcut referire la două medii mobile (50 DMA și 200 DMA) care urmează să se intersecteze și să cauzeze o creștere majoră pentru Bitcoin.

Dacă închiderea lunii Iunie va avea loc peste $54,000 – și prețul se menține deasupra acestui nivel și în Iulie, August – atunci 50 DMA va sări de pe banda 200 DMA și se va menține peste – a postat autorul pe twitter

Deci un short squeeze și o revenire în formă de V la $54,000 – ar putea fi un scenariu de recuperare

Exit mobile version