Bitcoin: nivelele care trebuie urmărite. Support la $38,000

O închidere a lumânării de o săptămână sub prețul pe care BTC îl tranzacționează momentan - reprezintă o problemă pentru cumpărători, conform avertismentelor emise de analiștii tehnici

Myst | Adobe Stock

Bitcoin trebuie să redobândească două medii mobile cheie pentru a păstra o structură bullish – însă nu reușește să facă acest lucru, conform ultimelor analize.

În ultimul market update pe care l-au postat ieri, 10 Septembrie, DecenTrader a avertizat că taurii nu se mai află în control, ținând cont de acțiunea prețului care s-a desfășurat în ultimele zile.

Bitcoin: nivelele care trebuie urmărite. Support la $38,000
3 Day Predator Indicator | DecenTrader

Golden Cross? Dar oare mai contează?

Bitcoin a pășit în weekend în sens descendent, iar la data editării acestui articol se tranzacționează în jurul valorii $45,500. Acest preț se află considerabil sub media mobilă a ultimelor 200 de zile (200 MA) și puțin peste media mobilă de 50 (50 MA).

Pentru FilbFilb, analist tehnic al DecenTrader, aceste medii mobile trebuie capturate de cumpărători pentru a păstra intact trendul ascendent.

Pentru ca Bitcoin să păstreze o structură bullish, aceste medii mobile trebuie menținute de cumpărători, iar orice dezvoltare a prețului sub ele – sau chiar o închidere a lumânării de o săptămână sub – nu este deloc atractivă pentru tauri […] cu atât mai mult cu cât media mobilă a ultimelor 20 de săptămâni (20 Weekly MA) este de asemenea pierdută – a descris analistul

Mediile mobile de 50 de zile și respectiv 200 de zile se pregăteau să se intersecteze pentru a forma un Golden Cross, un semnal bullish tradițional – însă vânzarea care a avut loc la începutul săptămânii a amânat formarea semnalului.

Scăderea a venit fix când intersecția Golden Cross urma să aibă loc, atunci când 50 MA trece peste 200 MA – a continuat FilbFilb

Acesta este văzut adesea ca un semn foarte bullish pentru Bitcoin și pentru piața crypto în general […] Asistăm la scăderi când Golden Cross urmează să se formeze și la creșteri când are loc Death Cross. Deci bazându-ne pe aceste date, scăderea nu trebuia să fie o surpriză

1 day Chart with Moonraker Indicator | DecenTrader

În cazul în care cumpărătorii așteaptă să intervină la un nivel de interes ridicat – acesta ar putea fi $38,000, care coincide cu retragerea 61,8% a secvenței Fibonacci de la ATH-ul de $65,000. Aici ar trebui ca taurii să apere cu orice preț activul digital, în cazul în care corecția  BTC continuă.

Bitcoin la $60,000 în Q4 2021?

După cum am raportat zilele trecute într-o analiză tehnică, perspectiva bullish pe termen lung a analiștilor nu s-a schimbat, în ciuda scăderii care a avut loc zilele trecute.

Septembrie este o lună notorie pentru corecții de-a lungul timpului; dar odată cu luna Octombrie, acțiunea prețului BTC este așteptată să se schimbe în mod dramatic.

Anticipăm ca pragul de $60,000 să fie testat la un moment dat în Q4, ceea ce va aduce o altă corecție, însoțită de o ultimă împingere a cumpărătorilor până în zona de All Time High către finalul anului – a concluzionat FilbFilb

Conform lui PlanB, creatorul modelului Stock-to-Flow, această zonă de ATH ar putea duce prețul până la $100,000.

Exit mobile version