Bitcoin a înregistrat cea mai scăzută închidere săptămânală din decembrie 2020

Capitalizarea globală de piață a criptomonedelor a scăzut sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din februarie 2021

Bitcoin a înregistrat cea mai scăzută închidere săptămânală din decembrie 2020. Ce niveluri de preț urmărim?

Bitcoin (BTC) a început săptămâna cu un sentiment complet diferit, deoarece BTC/USD a înregistrat cea mai scăzută închidere săptămânală din decembrie 2020.

Cea mai mare criptomonedă se confruntă cu declanșatoare bearish pe mai multe fronturi, atât în ​​interiorul, cât și în afara spațiului cripto.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Capitalizarea de piață a criptomonedelor a scăzut sub 1 trilion de dolari

Protocolul Fintech Celsius se află în pragul colapsului după închiderea operațiunilor, transformând miliarde de dolari în garanții într-un nou risc pentru piața cripto.

Într-un eveniment, în mod ironic, asemănător cu cel care a provocat dezastrul din luna mai, Bitcoin și altcoins au continuat să scadă, pe măsură ce o nouă incertitudine a apărut pe piață.

Starea de spirit în rândul analiștilor atât pentru Bitcoin, cât și pentru altcoins – deși nu este unanim una bearish – este una de dezamăgire. O perioadă de condiții dureroase de tranzacționare și de stocare poate fi îndurată înainte de revenirea la vârf, cel puțin în conformitate cu modelele istorice ale ciclurilor de înjumătățire ale Bitcoin.

Între timp, capitalizarea globală de piață a criptomonedelor a scăzut sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din februarie 2021.

Ce niveluri de preț urmărim?

La aproximativ 23.400 de dolari, prețul realizat – prețul mediu la care s-a mutat ultima dată fiecare BTC – acționează ca primul suport solid de până acum.

Bitcoin: Prețul realizat | glassnode

Nivelurile anterioare, inclusiv cele evidențiate ca minime potențiale, nu au reușit să se mențină, iar sentimentul continuă să favorizeze presiunile din partea vânzărilor datorită consecințelor Celsius, inflației și acțiunilor viitoare ale Rezervei Federale a Statelor Unite.

Traderii și analiștii sunt de acord că prima oprire pentru o scădere bruscă este media mobilă simplă pe 200 de săptămâni (200 SMA).

Bitcoin: Media mobilă simplă pe 200 de zile | TradingView

SMA 200 a fost un nivel de suport cheie pentru Bitcoin pe toată durata sa de viață. SMA 200 nu și-a spart niciodată propriul trend ascendent și se speră că atingerea acestuia va permite taurilor să-și revină.

„Frică extremă” pe piață

Nu vor exista surprize în ceea ce privește sentimentul pieței criptomonede în această săptămână, deoarece sentimentul macro se înrăutățește în mod similar.

Indicele Crypto Fear and Greed, care folosește o serie de factori pentru a determina starea generală în rândul traderilor, este în prezent pe punctul de a scădea la o singură cifră.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Pe 13 iunie, indicele a măsurat 11/100, cu doar trei puncte mai mare decât minimele sale macro din martie 2020.

Datele privind inflația de săptămâna trecută au afectat și piața tradițională. Indicele Fear & Greed este din nou pe teritoriul „fricii” de 28/100, potrivit CNN.

Oportunitate de cumpărare?

Mulți văd configurația actuală a pieței ca o oportunitate de investiție majoră dacă este utilizată în mod corespunzător.

Printre aceștia se numără Filbfilb, co-fondatorul suitei de tranzacționare DecenTrader, care în weekend a numit Bitcoin „oportunitatea vieții”.

„Doar pentru a fi clar, în ciuda problemelor pe termen scurt/mediu care, din păcate, sunt peste tot, dacă poți supraviețui și să-ți joci mișcările corect fără să explodezi sau să riști prea mult, aceasta este oportunitatea vieți”, a scris el pe twitter.

Exit mobile version