Bitcoin: Noiembrie e o lună grozavă pentru S&P 500, deci ar putea fi și pentru prețul BTC

S-ar putea dovedi a fi o cursă între cele două piețe - cea bursieră și cea a crypto-monedelor - dacă predicțiile sunt încă odată corecte

Travis | Adobe Stock

Taurii Bitcoin pariază pe faptul că acțiunea prețului pe parcursul lunii Noiembrie va fi cât se poate de solidă, deoarece, din punct de vedere istoric, aceasta s-a dovedit a fi o perioadă grozavă pentru piața bursieră americană.

Datele arată că luna Noiembrie are cea mai bună performanță pentru S&P 500, încă din 1985.

Noiembrie 2021 are o competiție acerbă

Având în vedere că Octombrie a fost luna cu cea mai bună performanță pentru Bitcoin în 2021, șansele sunt în favoarea unei situații în care piața bursieră americană acționează ca un catalizator pentru o continuare a creșterii pieței crypto în luna Noiembrie.

Progresul median al indexului S&P 500, în luna Noiembrie, din ultimii 35 de ani, a fost întotdeauna peste 2% – devenind perioada cu cele mai bune rezultate.

Concomitent, 70% din anii în care indexul a fost tranzacționat – sunt pe profit – foarte similar cu situația BTC.

În cele mai multe cazuri, BTCUSD a încheiat luna Noiembrie mai sus decât a început-o, cu doar două excepții: 2018, când a suferit o scădere de 36,5% și 2019, când prețul activului digital a pierdut 17,2%.

În 2020, luna aceasta a adus câștiguri de 43% cumpărătorilor, lăsând ușa deschisă unor așteptări înalte din partea participanților la piață.

Noiembrie e o lună grozavă pentru S&P 500, deci ar putea fi și pentru prețul Bitcoin
Bitcoin: rezultatul lunar al prețului | bybt.com

După cum am raportat la începutul lunii Octombrie, se prezice o perioadă volatilă și foarte benefică, pe măsură ce Bitcoin caută să stabilească maximul ultimului trimestru al anului.

Cea mai mare închidere lunară din istorie. Felicitări Bitcoin și felicitări tuturor – a transmis TechDev, într-un mesaj optimist postat pe twitter

Ne îndreptăm acum către al doilea vârf al RSI-ului, ca în fiecare din ciclurile precedente. Nu suntem nici măcar aproape de o zonă de maxim. Aveți încredere în indicatori

Suprapuse: Graficul BTCUSD curent, BTCUSD 2017 și graficul aurului din 1970 | TechDev

TechDev urmărește fie o creștere identică a prețului cu cea din 2017, când activul digital a stabilit blow off top-ul precedent, fie fractalul din 1970 al aurului – ambele plasând o țintă de peste $100,000 per monedă BTC.

Bitcoin și piața bursieră ar putea avea parte de volatilitate

Relația dintre Bitcoin și piețele bursiere tradiționale a fost atent examinată de specialiști în ultimele luni, pe măsură ce crypto-moneda încearcă să se detașeze de celelalte active, la nivel macro.

O potențială rezolvare a acestei situații ar putea lovi piața până la finalul săptămânii curente, pe măsură ce Rezerva Federală pregătește noi reglementări asupra programului de cumpărare al activelor.

Pentru Bitcoin, decizia de a aproba sau nu un fond tranzacționat la bursă (ETF), care să fie acoperit în monede fizice – va avea loc luna aceasta, și ar putea fi însoțită de o acțiune a prețului plină de volatilitate – mult peste cea prezisă de analiști.

Exit mobile version