Bitcoin: noua rată de hash înlătură impactul pe care China l-a lăsat asupra industriei miniere

Ieșirea Chinei din industria minieră este insesizabilă acum, când statisticile fundamentale și-au revenit chiar și fără acest jucător important

memorystockphoto | Adobe Stock

Bitcoin a înlăturat orice urmă pe care interdicția impusă de China a lăsat-o asupra industriei miniere sau asupra statisticilor fundamentale ale rețelei, care au suferit o scădere de 50% la vremea respectivă.

Conform ultimelor estimări, rata de hash a rețelei a revenit la nivelurile din luna Mai, pe care obișnuia să le aibă chiar înainte ca guvernul chinez să interzică tranzacțiile cu active digitale.

Rata de hash recuperează scăderea

La cinci luni după cea mai mare migrare a minerilor dintr-o jurisdicție în alta, statisticile fundamentale ale rețelei au reușit să-și revină într-un mod impresionant.

Pe măsură ce minerii și-au schimbat locația și au luat-o de la început, revenirea ratei de hash și a dificultății îndreaptă valorile acestor metrici către punctul de maxim istoric.

Chiar dacă e imposibil să fie măsurate în termeni definitorii, rata de hash pe care China a scos-o din rețea – a fost recuperată complet. Valoarea acesteia s-a dublat de la bottom-ul stabilit în urmă cu câteva luni.

Bitcoin: noua rată de hash înlătură impactul pe care China l-a lăsat asupra industriei miniere
Rata de hash și dificultatea rețelei | BTC.com

În mod similar, dificultatea de minare este pregătită de o creștere de 5,7% săptămâna aceasta, procent care o va plasa la 3 trilioane distanță de valoarea maximă de 25 de trilioane.

Nu doar atât: modificarea programată săptămâna aceasta marchează și a opta creștere consecutivă a dificultății, un eveniment care nu s-a mai întâmplat din 2018.

Rata de hash a fost mai mare decât atât în doar alte șase zile din istoria rețelei – a transmis într-un mesaj publicat pe twitter, Charles Edwards, fondator al firmei de investiții Capriole

Securitatea rețelei stabilește noi nivele de All Time High. E oarecum incredibil

Bitcoin a crescut cu peste 50% față de prețul lunii Mai, în timp ce unele surse spun că China regretă decizia de a interzice crypto-monedele.

Avertismente asupra unei resetări a trendului minier

Între timp, alte date pun la îndoială sustenabilitatea curentă a prețului Bitcoin.

BTC: Costul de producere al unei monede | @Pladizow

După o scădere la $59,500, realizată în prima zi a săptămânii, cifrele care acoperă costul de operare al nodurilor de rețea indică o potențială zonă de top, conform datelor istorice.

Graficul arată costul marginal pentru producerea unei monede BTC, conform ratei de hash – a transmis Pladizow, într-un mesaj pe social media

Testarea liniilor albastre de trend a coincis cu vârfuri locale ale prețului

În orice caz, minerii nu par să se grăbească să-și vândă monedele câștigate în ultimele luni – un trend care pare destul de puternic încât să continue.

Bitcoin: fluxul de monede al minerilor | CryptoQuant
Exit mobile version