Bitcoin: Octombrie are cea mai înaltă închidere în 2021. Ce urmărim săptămâna aceasta?

Octombrie 2021, luna în care prețul activului digital s-a apreciat cu 55% de la minim la maxim - stabilește lumânarea pe timeframe superior cu cea mai înaltă închidere

Aaabbc | Adobe Stock

Bitcoin are parte de un început volatil al noii săptămâni și luni, după ce prețul a reușit să închidă pentru prima dată peste $60,000 pe timeframe de o lună. Ce urmează?

După un sfârșit mult anticipat al lunii Octombrie, cumpărătorii urmăresc luna Noiembrie pentru a primi ceea ce-și doresc – și ceea ce analiștii au promis – un trend ascendent al prețului cum nu s-a mai văzut până acum.

Desigur, timing-ul, la fel ca predicțiile investitorilor – variază. Unii sunt de părere că BTCUSD va beneficia de o creștere până la $100,000 pe parcursul lunii curente, în timp ce alții așteaptă o corecție la $50,000.

Dacă scenariul se desfășoară în favoarea cumpărătorilor și support-ul solid de la $50,000 ține, în cazul unei testări – atunci avem toate motivele să analizăm factorii fundamentali care pot contribui la acțiunea prețului în săptămâna în care tocmai am intrat.

Octombrie 2021 – Cea mai bună lună pentru Bitcoin din 2020

Indiferent de direcția în care prețul urmează să se desfășoare pe termen scurt, participanții la piață sărbătoresc începutul lunii Noiembrie, după ce activul digital a beneficiat de cea mai înaltă închidere lunară din istorie.

Bitcoin: Octombrie are cea mai înaltă închidere în 2021. Ce urmărim săptămâna aceasta?
BTCUSD, timeframe de o lună | Brave New Coin

În orice caz, e ușor de observat că Bitcoin se află în modul up only pe timeframe-uri inferioare, îndeosebi după ce scăderea de ieri, 31 Octombrie, a fost recuperată cu velocitate de cumpărători. Prețul a stabilit un minim local la $59,500 – după care s-a apreciat cu $3,000 în numai patru ore, la $62,500, unde a întâmpinat rezistență.

Urmăritorii modelului Stock-to-Flow și ai creatorului acestuia, PlanB, s-au convins că predicțiile analistului au fost cât se poate de bune, chiar dacă prețul activului digital a închis luna Octombrie la doar câteva procente diferență.

În cele din urmă, predicțiile lui PlanB nu se opresc aici: traderul preconizează că BTCUSD se va tranzacționa peste $98,000 până la finalul lunii Noiembrie. Pentru el, rezultatele au fost mai mult decât satisfăcătoare.

Da, Bitcoin nu a închis peste $63K în luna Octombrie – a opinat Michaël van de Poppe cu privire la situație

În orice caz, precizia cu care PlanB a prezis evoluția prețului BTC cu ajutorul modelului Stock-to-Flow este mai bună decât performanța multor traderi, așa că nu aș vorbi urât despre el. Bitcoin la $61K e la fel de bun și destul de aproape

După o corecție stabilită pe parcursul nopții, paritatea BTCUSD se tranzacționează la $61,000. Conform închiderii, Octombrie 2021 tocmai a devenit cea mai bună lună din punct de vedere al performanței, stabilind un profit de 40%.

Bitcoin: rezultatul lunar al performanței prețului | bybt.com

Dificultatea pregătește a opta creștere consecutivă

Cei care se uită după un grafic care este într-adevăr în modul up only – tocmai l-au găsit: statisticile fundamentale ale rețelei Bitcoin și implicit dificultatea.

Săptămâna aceasta, dificultatea se pregătește de a opta creștere consecutivă, ceva ce nu s-a mai întâmplat din 2018.

Reflectând asupra sectorului minier din ce în ce mai competitiv, dificultatea de minare a recuperat toate pierderile pe care China le-a cauzat de când a interzis tranzacțiile cu active digitale, în luna Mai.

Dificultatea va crește la 21,9 trilioane săptămâna aceasta, cu doar 3 trilioane sub nivelul de All Time High.

Concomitent, rata de hash, care măsoară puterea de procesare pe care minerii o dedică pentru validarea block-urilor, spune o poveste similară.

Chiar dacă e imposibil de măsurat în termeni definitorii, rata de hash continuă să aibă un trend ascendent puternic, către zona de ATH, conform estimărilor.

Datele colectate arată un trend crescător, iar diferite estimări, de cele mai multe ori, sfârșesc prin a fi citite în mod diferit. Valoarea medie a ratei de hash din ultimele șapte zile – arată în prezent o valoare de 160 de exahași pe secundă – mai aproape ca niciodată de valoarea maximă de 180 de EH/s, din luna Aprilie.

Bitcoin: rata totală de hash a rețelei | blockchain.com

Holderii continuă să țină monedele

Luna Septembrie a oferit o oportunitate grozavă de cumpărare pentru taurii Bitcoin – și nici lunii Octombrie nu i-au lipsit mici corecții, chiar dacă trendul principal a rămas up only.

După cum au evidențiat și specialiștii Kraken, creșterea prețului până la $67,000, pe parcursul lunii Octombrie, nu i-a determinat pe holderi să-și vândă monedele.

În mod considerabil, în timp ce holderii nu au fost impresionați de retragerea ultimei luni, ba chiar au folosit-o ca pe o oportunitate de cumpărare pentru acumulare, trendul acesta nu s-a schimbat în ciuda unei reveniri spectaculoase a prețului până la ATH-ul $67,000 – au concluzionat experții

Cu alte cuvinte, șocul de supply pe care holderii pe termen lung l-au determinat – a devenit și mai puternic luna aceasta

Mai degrabă aceste entități, nu speculatorii pe termen scurt, sunt cei care determină performanța crescută a activului digital în Q4 2021.

Spusele lor seamănă cu cele ale lui Willy Woo, pe care l-am acoperit în luna Septembrie, când acesta vorbea despre holderii care nu sunt dispuși să își vândă activele digitale, indiferent de evoluția prețului. Printre holderii care păstrează monedele de mai bine de un an se numără și minerii.

Din moment ce minerii își păstrează monedele din 2020 până în prezent, la fel ca majoritatea cumpărătorilor, supply-ul continuă să fie redus – a precizat Woo în urmă cu două zile

Minerii nu s-au aflat într-o astfel de ipostază de acumulare din perioada 2009-2014

Bitcoin: Supply-ul deținut de mineri | Kraken

Balanța de pe exchange-uri: la cel mai scăzut nivel din Octombrie 2018

Cât despre șocul de supply, imaginea pe care exchange-urile o afișează rămâne macabră – cel puțin din perspectiva unui urs.

Conform ultimelor date publicate de Glassnode, firma de analiză on-chain, rezervele BTC de pe exchange-uri se află la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani.

La vremea respectivă, în Q4 2018, Bitcoin se îndrepta către groapa ultimului Bear Market, care a stabilit o zonă de bottom în Decembrie, la $3,100.

Bitcoin: Blanața monedelor de pe exchange-uri | Glassnode

De atunci, acțiunea prețului s-a schimbat semnificativ, însă balanța platformelor continuă să se diminueze: toate indică faptul că șocul de supply nu va face decât să crească de aici încolo.

Exchange-urile controlează în prezent puțin sub 2,5 milioane de monede BTC. În Aprilie 2020, această balanță se afla la 3,1 milioane de monede.

Schimbările pe care balanța le suferă pot varia considerabil de la un exchange la altul. De exemplu, în ultimele 24 de ore, Coinbase Pro a condus descreșterea supply-ului cu 20,000 de BTC, în timp ce alte platforme au beneficiat de o creștere ușoară a balanței.

Bitcoin: Balanța de pe exchange-uri | bybt.com

Piețele se așteaptă ca Rezerva Federală să anunțe o reducere a programului de cumpărare

Pe parcursul săptămânii curente am putea asista la formarea unor trenduri familiare în rândul piețelor tradiționale – și impactul pe care acestea îl au asupra pieței crypto.

Aceste schimbări ar putea să apară datorită comentariilor din partea Rezervei Federale a Statelor Unite – față de manipularea situației cauzate de virusul respirator, pe parcursul zilelor de marți și miercuri, în timpul sesiunilor americane. Experții se așteaptă ca bancherii să anunțe o reducere a programului de cumpărare al activelor.

Acest factor intervine pe măsură ce Jerome Powell, președintele Rezervei Federale, a admis că criza cauzată în lanțul de aprovizionare va persista cel puțin încă un an.

Cred că Rezerva Federală e determinată să înceapă programul de reducere destul de repede. Ne așteptăm să facă acest anunț pe parcursul săptămânii viitoare, după care îl vor pune în aplicare la scurt timp – a transmis săptămâna trecută Kathy Jones, strateg al Charles Schwab, pentru Yahoo Finance

Cred că marele debate se poartă asupra întrebării: cât de repede vor crește federalii dobânda? Așteptările participanților la piață sunt pentru anul 2022 sau 2023… însă s-ar putea întâmpla mai repede

Astfel de condiții vor face aspectele fundamentale ale Bitcoin și mai atractive pentru investitori, pe măsură ce proprietățile sale de activ deflaționar cu supply limitat, verificat cu ajutorul matematicii, – constituie caracteristici unice.

Inflow-urile instituționale în produse derivate de investit în Bitcoin arată o creștere a cererii, în timp ce tot mai multe ETF-uri futures au primit aprobarea din partea Securities and Exchange Commission.

Exit mobile version