Bitcoin: investitorii sunt de părere că $29,500 a fost bottom

patpongstock | Adobe Stock

Participanții la piață sunt încercați de un sentiment bullish, în urma creșterii pe care Bitcoin a afișat-o în ultimele 3 zile. BTCUSD a stabilit marți, 20 Iulie, un minim local în jurul pragului de $29,500; acest minim poate varia câteva sute de dolari, în funcție de exchangeul ales pentru referință.

În cazul de față, datele furnizate de Bitstamp sugerează faptul că taurii s-au regrupat și au lucrat împreună pentru a realiza o creștere de 12%, de la minimul local de $29,500 – până la maximul stabilit joi – aproximativ $33,000. Deși prețul activului digital a testat de două ori acel prag de rezistență, vânzătorii s-au opus suficient de perspicace până la data postării acestui articol, astfel încât prețul BTCUSD să rămână sub 33 K.

Bitcoin: investitorii sunt de părere că $29,500 a fost bottom
BTCUSD, o zi | tradingview

Contractele CME Futures au parte de semnale bullish

Conform unui raport întocmit recent de Delphi Digital, o întoarcere agresivă a sentimentului a putut fi observată miercuri, când prețul stipula cel mai mare discount al săptămânii – situația aceasta poate fi interpretată astfel: participanții la piață care au urmărit o ofertă pe parcursul lunii Iulie – au prins-o săptămâna aceasta și au achiziționat contracte la un preț bun. 

Sursă: Delphi Digital

După cum se poate observa și în graficul de mai sus, interesul total (Open Interest – în original) s-a dublat de la $1,25 miliarde, cât era luni – la $2,5 miliarde, marți, doar o zi mai târziu, după ce instituțiile s-au poziționat long, după o perioadă extinsă în care au fost poziționați short.

În timp ce fondurile de investiții dedicate hedgingului au ales să rămână net short, pentru a proteja investițiile rezultate din expunerea la monede spot, Delphi Digital a indicat faptul că și-au închis o bună parte din poziții. Executivii firmei au declarat:

Per total, volumul intrat în contractele CME futures – este un indicator bullish, considerând faptul că BTC a avut o mică creștere înapoi în vechiul range, la câteva ore după ce sesiunea New York s-a încheiat. Luni, contractele CME au ajuns într-o zonă negativă, cu puțin înainte ca volumul să intre în piață și să aibă loc întoarcerea prețului. Toate datele indică faptul că investitorii au cumpărat contracte futures deoarece a reprezentat o ofertă mai bună decât piața spot

Bitcoin încă are rezistențe de traversat

Igniția prețului Bitcoin înapoi la $32,000 a stârnit optimismul multor investitori, însă drumul pe care prețul activului digital îl are de parcurs nu este tocmai ușor de parcurs, din cauza multiplelor rezistențe cu care prețul se poate confrunta.

Conform unui analist tehnic din comunitatea crypto twitter – Rekt Capital – multe dintre fostele nivele de support pentru BTCUSD – inclusiv $35,000 sau $37,000 – ar putea acționa în curând pe post de rezistențe.

Influxul de monede pe exchange – crește în zone de bottom

IzzyEibani, o altă figură a aceleiași comunități care susține crypto-monedele, a transmis ieri printr-un mesaj postat pe twitter – faptul că creșterea numărului de monede BTC trimise pe exchange – ar putea acționa ca un semn bullish pentru piață, datorită rezultatului pozitiv pe care evenimentul acesta l-a mai avut în trecut.

O analiză amănunțită a graficului postat de IzzyEibani, asupra datelor: 1 August 2017, 30 Noiembrie 2018, 12 Martie 2020 – zilele în care au avut loc celelalte creșteri subite ale inflowului – putem observa faptul că piața a găsit un minim local în vecinătatea acestor date – puncte de la care prețul BTCUSD a reușit să construiască o structură de tip bullish.

Exchange Inflows | CryptoQuant

În cazul în care Bitcoin se comportă similar și de data aceasta – există o posibilitate crescută ca $29,5000 să rămână minim local.

Exit mobile version