Bitcoin: sunteți de părere că $60K e maximul? Acest fractal sugerează că e bottom-ul următorului Bear Market

Natura ciclică a pieței Bitcoin, care este atât bullish cât și bearish - indică faptul că pragul de $60,000 ar putea fi mai degrabă un bottom, decât un top, în viitorul apropiat

Phongphan Supphakank | Adobe Stock

Bitcoin a stabilit astăzi maxime la $63,500, însă calculele analiștilor sugerează că acest prag va conta mai mult pentru tauri decât pentru urși.

Într-un tweet postat în 14 Octombrie, TechDev, un trader popular al sferei crypto twitter, a evidențiat din nou datele istorice care au prezis până în prezent maximele și minimele activului digital cu mare precizie.

Cum ar fi ca Bitcoin să corecteze 80%… până la $60,000?

În timp ce piața vorbește tot mai mult despre probabilitatea ca BTCUSD să depășească nivelul de ATH și să tranzacționeze un număr de 6 cifre – atenția investitorilor se îndreaptă deja spre întrebarea cât de mult ar putea Bitcoin să scadă după stabilirea următorului blow-off top.

Ideea că prețul BTC fluctuează în cicluri – în care Bear Market-ul stabilește o zonă de bottom la 80% de la maximul istoric – a devenit acceptată la scară largă.

Ceea ce e mult mai greu de crezut în circumstanțele curente – este faptul că nivelul de $60,000 ar putea fi zona minimă de support al corecției de 80%, despre care e vorba.

Folosind o secvență Fibonacci, TechDev a arătat cum fiecare zonă de bottom a unui Bear Market a fost stabilită într-un interval aproape identic. Acest lucru se aplică atât pentru minimul de la $200, din 2014, cât și pentru bottom-ul din 2018, de la $3,200.

Ținând cont de metamorfozele ciclice ale activului digital, următoarea retragere majoră ar putea să găsească support-ul necesar între $47,000 și $60,000.

Știu că sunt puțini cărora le pasă de situația macro în timpul unui Bull Market. Însă ultimele două Bear Market-uri au stabilit un bottom între 1,486 și 1,618 – conform secvenței Fibonacci – a transmis analistul

Factorii aceștia sugerează că următorul bottom ar putea fi între 47K și 60K. Dacă ajungem acolo după o corecție de 80-85%… lucrurile devin cu adevărat interesante

Bitcoin: sunteți de părere că $60K e maximul? Acest fractal sugerează că e bottom-ul următorului Bear Market
BTCUSD: secvențe Fibonacci, aplicate în ultimele cicluri | @TechDev_52

Asemănări izbitoare cu piața aurului

Momentumul bullish din spatele Bitcoin a fost asociat cu așteptările investitorilor față de Securities and Exchange Commission, care ar putea să aprobe un fond Bitcoin tranzacționat la bursă (ETF), într-o oarecare măsură – fie că este vorba de unul futures sau spot.

Chiar dacă părerile participanților la piață sunt împărțite în două, importanța acestuia nu este chiar crucială – însă marchează un moment important în istoria activului digital, care nu mai poate fi dat înapoi.

Niko Jilch, un investitor și analist austriac, a făcut recent referire la Paul Tudor Jones, atunci când a explicat entuziasmul din spatele pieței Bitcoin.

Tudor Jones a evidențiat ciclurile Bitcoin ca fiind similare cu cele ale aurului în anii ‘70 – atunci când a devenit un produs al pieței futures și a beneficiat de un Bull Market care a durat 10 ani – acesta fiind urmat de o corecție de 50%.

TechDev a mai adăugat faptul că creșterea din 1970 a aurului se potrivește foarte mult cu performanța afișată de Bitcoin din Octombrie 2020 până în prezent.

Comparație între graficul Bitcoin și evoluția aurului în anii ’70 | @TechDev_52
Exit mobile version