Bitcoin păstrează $44,000 ca support. Un semn bun pentru cumpărători

Bitcoin a refuzat pe parcursul scăderii din ultimele zile să tranzacționeze chiar și $42,000 - fostul nivel de ATH al lunii Februarie

Владимир Ярема | Adobe Stock

Bitcoin a tranzacționat astăzi pentru o perioadă foarte scurtă de timp – nivelul $44,000. Cumpărătorii au simțit pericolul și au intervenit în forță, propulsând activul digital cu 4,5% mai sus, pe parcursul sesiunii europene de astăzi.

Bitcoin păstrează $44,000 ca support. Un semn bun pentru cumpărători
BTCUSD, timeframe de o zi | tradingview

Urșii și taurii concurează pentru trendul pieței

Datele furnizate de tradingview arată că Bitcoin a tranzacționat astăzi un maxim de $46,000, până la ora editării acestei analize. La polul opus, se află minimul zilei, imediat sub $44 K – nivel la care cumpărătorii n-au ezitat să intervină.

Mișcarea vine în urma anunțului publicat de Wells Fargo, în care spune că banca americană realizează un parteneriat cu NYDIG – pentru a lansa un fond de Bitcoin. Impactul știrii pe piață a făcut prețul să tranzacționeze în jurul $45,600 – un nivel care zilele trecute era urmărit ca nivel de continuare.

La data publicării, Bitcoin fluctuează între $45,600 și $45,800 – după o scădere până la $43,900 – care a avut loc azi dimineață. Michaël van de Poppe, un cunoscut analist tehnic din sfera crypto, pe care l-am mai citat în multiple ocazii – spune că activul digital își păstrează supportul aici – unde trebuie să o facă.

Faptul că Bitcoin își menține aici nivelul de support – e un semn grozav pentru cumpărători – a transmis el pe scurt

În interiorul timeframeului intraday, unde navighează traderii și investitorii profesioniști, structura predominantă și nivelele de interes rămân aceleași: începând de la $47,000 în sus – BTCUSD are de-a face cu multe rezistențe și ordine de vânzare.

Cât despre support: acesta devine foarte puternic în jurul pragului de $40,000, oferind pieței spot prea puțin loc să-și desfășoare activitatea în condițiile curente.

Vânzătorii nu se mai află în control. Indicatorii susțin continuarea creșterii

Sigur: există în continuare o mulțime de motive pentru a construi o premisă bullish la adresa Bitcoin – chiar și pe termen scurt, unde observăm o scădere a volatilității.

Media mobilă de convergență și divergență (MACD – în original), așezată pe timeframeul de o săptămână – indică pentru prima dată în ultimele 11 luni – un semnal pozitiv de cumpărare, după ce a dezvoltat aproape un an de zile în teritoriu negativ. Acesta este un semnal întâlnit destul de rar – că ar putea urma o creștere fabuloasă pe graficul BTCUSD.

Teoriile acestei săptămâni s-au învârtit în jurul expresiei double bubble – făcând referire la faptul că 2021 ar putea semăna cu 2013, un an în care prețul activului digital s-a apreciat considerabil de două ori.

Grayscale Bitcoin Trust este singurul indicator care laghează în spate – adică are un răspuns întârziat la ceilalți factori ai pieței. În prezent, GBTC se află la cel mai mare discount din luna Mai până în prezent.

Exit mobile version