Prețul Bitcoin fluctuează peste $60K. Piața își face griji cu privire la soarta ETF-ului

Participanții la piață devin suspicioși față de verdictul organelor de reglementare din Statele Unite - vis-a-vis la produsele ETF, acoperite în monede BTC. Analiștii se tem că votul ar putea să fie negativ

Michael Nivelet | Adobe Stock

Bitcoin a avut parte de o sesiune oarecum calmă de tranzacționare în 16 Octombrie, pe măsură ce piața a continuat să digere aprobarea primului fond tranzacționat la bursă (ETF) de pe teritoriul Statelor Unite, care vizează sfera crypto.

Prețul Bitcoin fluctuează peste $60K. Piața își face griji cu privire la soarta ETF-ului
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Piața nu are încredere în faptul că Bitcoin ETF-urile fizice vor primi aprobarea

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD tranzacționează în jurul nivelului de $61,000, cu 3% mai sus în ultimele 24 de ore.

Activul digital a stabilit ieri un maxim sub $63,000, la câteva ore după ce Wall Street a sunat clopoțelul de începere al sesiunii de tranzacționare. Investitorii americani au ținut cont de acceptarea aplicațiilor a două ETF-uri, după ani de zile în care încercările au eșuat.

Aceste ETF-uri se vor folosi de contractele CME Bitcoin futures pentru a acoperi fondurile – nu de monede Bitcoin propriu-zise, după cum am fost obișnuiți în ultimii ani. Securities and Exchange Commission va începe să decidă soarta ETF-urilor fizice începând de luna viitoare.

ETF-urile bazate pe contracte futures au avut parte de păreri împărțite în rândul investitorilor, care variau de la impactul asupra pieței, până la efectul pe care ar putea să îl aibă asupra acțiunii prețului afișate de Bitcoin.

Nu suntem siguri dacă aceste ETF-uri bazate pe contracte futures vor fi capabile să extragă suficiente investiții noi – astfel încât să cauzeze o creștere exponențială a prețului, precum cea din Q2 2020 – au comentat specialiștii QCP Capital, în ultimul raport asupra pieței crypto

Nu ne așteptăm ca inflow-ul investitorilor să se mute din ETF-uri pentru aur în cele pentru BTC. Totuși, dacă prețul activului digital este peste $60K – înseamnă că avem o capitalizare de peste $1,1 trilioane. Va fi totuși nevoie de un efort mare pentru a mișca o astfel de piață

QCP a mai indicat și spre natura contractelor futures, care sunt mai preferate de investitorii retail, decât de cei instituționali – aceștia din urmă fiind cei care se află în controlul capitalului important, care poate mișca piața.

În orice caz, produsele fizice ETF ar mai putea avea de așteptat până să fie acceptate, pe măsură ce investitorii preferă să cumpere ETF-uri europene sau canadiene, care sunt acoperite în monede Bitcoin fizice – în loc să aștepte o potențială schimbare a atitudinii din partea Comisiei SEC și a noului președinte, Gary Gensler – față de acestea.

Suspectăm faptul că după ce președintele Gary Gensler nu a luat în considerare ideea de a accepta un ETF acoperit în monede fizice, în Statele Unite – investitorii care sunt capabili să acceseze piețele de peste ocean, au decis să participe în piețele respective, în loc să aștepte o aprobare în țară nativă – au mai adăugat experții QCP

Bitcoin: interesul total al contractelor futures | bybt.com

Taurii se află în controlul pieței

După cum am raportat într-una din analizele trecute, perspectiva pentru restul anului 2021 – rămâne una roz în ochii analiștilor, care spun că Bitcoin ar putea să tranzacționeze chiar și $300,000.

În cazul în care se instaurează un potențial Bear Market la scară macro, este probabil ca acesta să găsească support-ul necesar la $47,000, conform ultimelor date.

Între timp, Bakkt, firma instituțională de trading, va putea fi tranzacționată la bursă începând de săptămâna viitoare, pe New York Stock Exchange.

Exit mobile version