Bitcoin: Deteriorarea condițiilor de pe piață afectează profitabilitatea minerilor

Companiile miniere publice au vândut 100% din producția lor de Bitcoin în mai

AdobeStock

Graficul lunar al Bitcoin este bearish, iar nivelul sub 18.000 de dolari observat în weekend a fost cel mai mic preț văzut din decembrie 2020. Speranța actuală a taurilor depinde de transformarea a 20.000 de dolari ca suport.

Este important să ne amintim că indicele S&P 500 a scăzut cu 11% în iunie și chiar și companii de mai multe miliarde de dolari precum Netflix, Paypal și Caesars Entertainment au înregistrat pierderi de 71%, 61% și, respectiv, 57%.

Comitetul Federal pentru Piața Deschisă din Statele Unite și-a majorat rata dobânzii de referință cu 75 de puncte de bază pe 15 iunie, iar președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a sugerat că ar putea avea loc o înăsprire mai agresivă, pe măsură ce autoritatea monetară continuă să se lupte pentru a reduce inflația. Cu toate acestea, investitorii și analiștii se tem că această mișcare va crește riscul unei recesiuni.

Datele de la TradingView arată că BTC/USD a atins astăzi un minim de 19.974 de dolari. Pentru traderul și analistul Rekt Capital, BTC/USD este în pericol să nu-și revendice media mobilă pe 200 de săptămâni.

BTC/USD, timeframe de 4 ore
BTC/USD, timeframe de 4 ore | TradingView

O linie de suport clasică în bear market-urile anterioare, Bitcoin a păstrat 200 SMA ca suport, scurtele scăderi sub aceasta reprezentând minimele prețurilor macro.

Deteriorarea condițiilor de pe piață afectează profitabilitatea minerilor

Date noi de la Arcane Research arată că firmele miniere publice de Bitcoin au vândut 100% din producția lor de BTC în mai, comparativ cu 20-40% observate mai devreme.

Bitcoin vânduți de minerii publici | Arcane Research

 

În primele patru luni ale anului 2022, companiile miniere publice au vândut 30% din producția lor. Vânzările au crescut de 3 ori în mai și este de așteptat să crească și mai mult în iunie.

În timp ce minerii publici de Bitcoin reprezintă doar 20% din rata de hash totală a rețelei, comportamentul lor reflectă adesea și sentimentele minerilor privați.

Minerii dețin un total de 800.000 de BTC, ceea ce îi face printre cele mai mari balene de pe piață. Dintre acestea, minerii publici dețin 46.000 de BTC, iar vânzarea lor frenetică ar putea scădea și mai mult prețurile.

Bitcoin Hash Ribbon, un indicator care încearcă să identifice perioadele în care minerii BTC sunt în dificultate și pot capitula, a depășit peste prețul BTC, indicând faptul că mulți mineri își deconectează mașinile din cauza nerentabilității.

Bitcoin Hash Ribbon | glassnode

Deținerile portofelelor Bitcoin de peste 100.000 a atins un nou maxim

Scăderea recentă a prețurilor s-a dovedit a fi o oportunitate de acumulare pentru balene. Potrivit datelor de la IntoTheBlock, numărul de Bitcoin deținuți de portofele de peste 100.000 a atins un nou maxim.

Acesta a adăugat că doar cinci adrese dețin peste 776.000 de BTC. Deținerile acestor portofele a crescut cu 16% în ultimele 30 de ziile. Deținerile totale de Bitcoin se ridică la aproximativ 16 miliarde de dolari. Aceasta este o sumă uriașă eținută de orice entitate, iar vânzarea acestor dețineri s-ar putea dovedi a fi îngrozitoare pentru piață.

Exit mobile version