Bitcoin: Piața devine roșie înaintea unei săptămâni cruciale – 5 lucruri de urmărit

Piețele cripto s-ar putea prăbuși din cauza viitoarei reuniuni a FOMC din 27 iulie

AdobeStock

După o închidere săptămânală de succes, Bitcoin a devenit mai precaut, deoarece Fed se pregătește să majoreze rata dobânzii de referință pentru a lupta împotriva inflației.

Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață se tranzacționează în jurul a 22.000 de dolari, în scădere cu 3% în ultimele 24 de ore.

În timp ce mulți sperau că Bitcoin ar putea ieși din intervalul său recent de tranzacționare și va continua creșterea, presiunea Fed este clar vizibilă pe măsură ce săptămâna începe.

În același timp, există semne încurajatoare din partea indicatorilor rețelei, iar investitorii pe termen lung refuză în continuare să cedeze.

Să analizăm 5 lucruri care ar putea influența prețul Bitcoin în această săptămână.

Bitcoin nu a reușit să atingă 200 WMA

În timp ce a obținut cea mai bună performanță de peste o lună, Bitcoin nu a reușit să recupereze media mobilă pe 200 de săptămâni, la 22.800 de dolari.

Creșterea treptată a mediei mobile exponențiale (EMA) pe 20 de zile de 21.865 de dolari și indicele de putere relativă (RSI) pe teritoriul pozitiv indică un avantaj pentru cumpărători.

BTC/USDT
BTC/USDT | TradingView

Dacă taurii susțin prețul peste media mobilă simplă pe 50 de zile de 22.384 de dolari, Bitcoin s-ar putea ridica în zona de rezistență între 23.363 și 24.276 de dolari. O pauză și o închidere peste acest nivel ar putea deschide ușile pentru o creștere la 28.171 de dolari și apoi la 30.000 de dolari.

În schimb, dacă prețul alunecă sub EMA pe 20 de zile, perechea ar putea scădea la următorul suport la 20.500 de dolari.

Cu toate acestea, cea mai recentă acțiune a prețului nu a fost suficientă pentru a schimba opiniile pe termen lung. Pentru Venturefounder, un colaborat la firma de analiză CryptoQuant, încă nu a apărut un „bottom”, acesta putând ajunge până la 14.000 de dolari.

Majorarea dobânzii de referință de către Fed

După o creștere de 75 de puncte de bază a ratei în iunie, una dintre cele mai semnificative creșteri lunare din ultimii 28 de ani, sunt așteptate noi creșteri ale ratei după reuniunea Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC).

Inflația din Statele Unite, la fel ca în multe jurisdicții, este la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, iar progresul său pare să surprindă instituția.

Decizia privind rata dobânzii va avea loc în 27 iulie, la ora 21:00, o dată care ar putea fi însoțită de o volatilitate crescută a activelor de risc.

Creșterile ratelor dobânzilor sunt unul dintre instrumentele principale folosite de Rezerva Federală și de Banca Centrală a Statelor Unite pentru a gestiona inflația prin încetinirea economiei. Creșterea ratelor dobânzilor duce la creșteri ale costurilor îndatorării, ceea ce poate descuraja cheltuielile și împrumuturile pentru consumatori și întreprinderi.

Dificultatea revine la nivelurile din martie

Dificultatea – măsura concurenței între mineri care se ajustează în funcție de participare – a scăzut de la sfârșitul lunii iunie și a revenit acum la niveluri nemaivăzute din martie.

Dificultatea rețelei Bitcoin | blockchain.com

Cea mai recentă ajustare a fost deosebit de remarcabilă, reducând cu 5% din dificultatea totală și anunțând o schimbare în activitatea minerilor. Aceasta a fost cea mai mare scădere unică din mai 2021, iar următoarea, care va avea loc peste zece zile, se estimează că va reduce dificultatea cu încă 2%.

Fiind, probabil, cel mai important aspect al rețelei Bitcoin în sine, ajustările de dificultate au pregătit, de asemenea, scena pentru redresare, echivalând condițiile de joc pentru mineri. Cu cât este mai mică dificultatea, cu atât mai „ușor” – sau mai puțin consumatoare de energie – este să minezi BTC, deoarece există mai puțină concurență.

În același timp, însă, nevoia de a rămâne pe linia de plutire rămâne o prioritate, arată datele. Potrivit CryptoQuant, numai pe 24 iulie, minerii au trimis 909 BTC către exchange-uri.

„Frică” pe piață

Cele mai recente cifre ale indicelui Crypto Fear & Greed arată o scădere constantă față de ceea ce a fost cel mai pozitiv sentiment al pieței din aprilie.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Indicele se află la 30/100 – încă pe teritoriul „fricii” – dar cu cinci puncte peste intervalul de „frică extremă”, în care piața a petrecut anterior un record de 73 de zile.

Cu toate acestea, sentimentul a crescut destul de mult de la mijlocul lunii iunie, când Fear & Greed a atins unele dintre cele mai scăzute niveluri înregistrate la doar 6/100.

Indicatorul MVRV-Z atinge cel mai important nivel al său

Pe 25 iulie, scorul MVRV-Z al Bitcoin a revenit în teritoriu negativ după o scurtă săptămână mai sus, cazând astfel în zona rezervată de obicei pentru minimele prețurilor macro.

MVRV-Z a prins fiecare macro de top și de bottom pe BTC/USD din istoria sa și a făcut acest lucru cu o precizie de două săptămâni, notează resursa de date LookIntoBitcoin.

Exit mobile version