Bitcoin pierde $2,500 de la maximul local. Analiștii avertizează următorul dip

Igor Igorevich | Adobe Stock

Acțiunea prețului pe care Bitcoin o afișează pe grafic – le amintește investitorilor de scăderea majoră a lunii Mai, deoarece consolidarea curentă este caracterizată prin respingeri repetate ale fiecărei creșteri semnificative. 

BTCUSD a scăzut astăzi, până la data postării acestui articol, 8% de la maximul local de $35,500 – până la $32,700 – în căutarea unui nivel de support pe care cumpărătorii să-l susțină.

Bitcoin pierde $2,500 de la maximul local. Analiștii avertizează următorul dip
BTCUSD, 5 minute | tradingview

Bitcoin se îndreaptă către $30,000

După ce paritatea activului digital a fost respinsă într-o zonă de rezistență cheie, prețul s-a îndreptat către partea sudică a graficului, căutând un nivel de support. Conform analizelor crypto.ro, acesta poate fi găsit în zona de lichiditate majoră dintre $33,000 și $30,500 – însoțite de observația că aceste prețuri ar putea servi drept zonă de minim local – dacă taurii intervin în forță, cum au făcut ultima dată.

 Pentru Crypto Ed NL, un analist tehnic de pe crypto twitter pe care l-am acoperit și în analiza de ieri, intervalul curent de consolidare este similar cu cel de luna trecută, înainte ca BTCUSD să tranzacționeze $30,000.

Acțiunea curentă a prețului îmi amintește de o situație similară de acum câteva săptămâni

Am crezut că prețul și-a completat mișcările de la 1 la 5 (conform Elliot Waves) – dar după încă un maxim local – BTC a realizat o corecție mai adâncă

Mă gândesc că în prezent ne aflăm într-o situație similară

După cum am raportat în articolul trecut, starea de spirit a multor investitori rămâne prudentă după ce BTCUSD nu a reușit să atingă nivelul important de rezistență de la $37,000 – înainte de ultima respingere a rezistenței. Deși există posibilitatea ca prețul să stabilească un Lower Low, sub cel de marți, această posibilitate este mică.

Bitcoin și interesul la cumpărare

Astăzi, 25 Iunie, El Salvador și președintele țării – Nayib Bukele – au fost din nou în centrul atenției după ce Bukele a anunțat că fiecare cetățean salvadorian va fi eligibil pentru a primi $30 în Bitcoin, dacă descarcă și instalează pe telefon un portofel electronic sugerat de guvern.

Exit mobile version