Bitcoin pierde $59,000 – Unde găsește prețul support?

Casezy idea | shutterstock

Martie 2021 a fost o lună grozavă pentru Bitcoin. Prețul activului digital s-a apreciat cu 35,15% de la începutul lunii.

Acesta a atins ieri un nivel maxim local la $61,800, după o creștere fabuloasă, care nu a ținut cont de nivele de rezistență.

Deși Bitcoin este un subiect fierbinte, mulțumită firmelor instituționale care achiziționează tot mai des acest activ, weekend-ul acesta a găsit moneda digitală într-o zonă de „profit-taking” pentru pozițiile de cumpărare deschise de la $50,000 sau mai jos.

Bitcoin pierde $59,000 | Unde găsește prețul support?
Interes poziții futures | CryptoQuant

După cum se poate observa și în graficul de mai jos, valoarea totală a pozițiilor futures deschise pe toate exchange-urile, a fost de 5,7 miliarde de dolari în 8 martie, când prețul flirta cu 50k. De la data respectivă, BTCUSD a realizat o creștere de 24 de procente, până la maximul stabilit sâmbătă.

În mod cert, acest lucru este normal într-o piață bullish. Cumpărătorii rămân în control asupra prețului, chiar dacă acesta suferă corecții din zone cheie de rezistență, precum cea de ieri, de la $61,800. Retragerile sunt sănătoase, pentru că oferă oportunități de cumpărare lichidităților aflate pe margine, care așteptau o reducere optimă ca să intre în piață.

Bitcoin: nivele importante de interes

Dintre aceste nivele orizontale de interes, prețul BTCUSD a atins astăzi un prim nivel de support. Discutat încă din analiza tehnică postată ieri, acesta se află la $57,500 și coincide cu ultimul All Time High major al Bitcoin, stabilit luna trecută, în 22 februarie.

Sesiunea de astăzi va dovedi dacă fostul nivel de rezistență este suficient pentru cumpărători și dacă aceștia îl vor proteja până la transformarea lui în support. Bitcoin obișnuiește să aibe această caracteristică într-un Bull Market: să transforme un fost nivel de rezistență în support, după ce l-a depășit.

BTCUSD, o oră | tradingview

Dacă BTCUSD găsește la $57,500 supportul necesar, atunci taurii „pot lua piața în coarne” pentru o altă apreciere a prețului deasupra de $60,000 – prag psihologic și număr rotund care deține lichiditate.

În cazul în care acest lucru nu se întâmplă și Bitcoin pierde susținerea de la $57,500 – prețului îi va fi greu să întâmpine un alt nivel rezilient de susținere până la $53,700. Acela este un nivel orizontal la care cumpărătorii ar putea interveni mai serios, pentru a nu lăsa capitalizarea Bitcoin să piardă pragul de $1 trilion.

Exit mobile version