Bitcoin e pregătit pentru următoarea mișcare. Ce urmărim săptămâna aceasta?

Din ce în ce mai multe dovezi se adună pentru a susține un breakout al prețului BTC, însă până acum, rezistența de la $50,000 este cea care a rămas în control

Fotofabrika | Adobe Stock

Bitcoin începe o nouă săptămână într-o zonă familiară, sub $50,000, însă piața contribuie la formarea unui sentiment de anticipare, asupra faptului că activul digital se va afla într-un episod disruptiv, cât de curând.

După o altă creștere realizată ieri, peste $50,000, care s-a sfârșit printr-o respingere de 5,3%, paritatea BTCUSD continuă să-i țină pe traderi pe vârfuri atunci când vine vorba de acțiunea prețului pe termen scurt – inclusiv pe cei care așteaptă închiderea lunii Decembrie.

Având în vedere că ne-au mai rămas doar două săptămâni din anul 2021, genul de blow-off top care a caracterizat atât anul 2013, cât și 2017 – pare că nu se va repeta și anul acesta, însă uneltele de monitorizare on-chain indică unanim că următoarea mișcare poate fi în sens ascendent.

Acum că 90% din supply-ul Bitcoin a fost oficial minat, haideți să vedem împreună care este situația fundamentală și tehnică cu care începem săptămâna – și unde ar putea acestea să conducă prețul.

Bitcoin e pregătit pentru următoarea mișcare. Ce urmărim săptămâna aceasta?
BTCUSD: Niveluri și zone de interes | Pentoshi

Asemănător… dar diferit?

Ziua de duminică a fost caracterizată de o creștere peste $50,000, care în cele din urmă a eșuat menținerea peste acel prag, conform datelor colectate de tradingview și Pentoshi, un analist al sferei crypto twitter.

$53K este cel mai important nivel și pentru mine. Transformarea lui în support e foarte importantă – a comentat printr-un mesaj William Clemente, ca răspuns la tweet-ul lui Pentoshi

Chiar dacă Bitcoin reprezintă o clasă de active cu capitalizare mai mică de $1 trilion, atâta timp cât prețul acestuia se află sub $53,000, alți participanți la piață sunt departe de a fi îngrijorați față de evoluția laterală a prețului în Q4 2021.

Pentru TechDev, Bitcoin încă rimează cu ciclurile bullish din anii precedenți – și este chiar similar cu Q4 2020 – chiar înainte ca BTCUSD să-și înceapă creșterea.

BTCUSD și ciclurile de halving | TechDev

În altă ordine de idei, PlanB, creatorul modelului Stock-to-Flow, este de asemenea optimist. Postând pe social media una dintre predicțiile sale, analistul a adăugat faptul că Bitcoin s-a aflat tot anul într-un episod de consolidare extins.

Răbdarea este o virtute – a transmis el

Bitcoin: Modelul Stock to Flow | PlanB

Rezerva Federală: reducem… sau nu reducem?

Declanșatorul macro al săptămânii curente vine sub forma următorului anunț pe care Rezerva Federală, banca centrală a Statelor Unite – îl are de făcut, cu privire la programul de cumpărare al activelor pe care momentan îl desfășoară.

O ședință Federal Open Market Committee ar putea să furnizeze pieței informațiile necesare cu privire la viitorul relaxării cantitative (QE) și viteza la care se reduce programul de cumpărare al activelor.

Într-un climat inflaționar și periclitat de răspândirea virusului respirator, federalii se confruntă cu o decizie fără precedent pe care trebuie să o ia, ținând cont mai ales de faptul că politicile monetare adoptate trebuie să ofere pieței încredere.

După cum am raportat într-una din ultimele analize tehnice, unii analiști sunt de părere că ședința în cauză ar putea avea un impact mult mai disruptiv asupra pieței crypto – decât cel de săptămâna trecută, în care CPI-ul a fost discutat – și care a indicat cea mai mare inflație din Statele Unite, din 1982 până astăzi.

Având în vedere că nu există opoziție din partea altor figuri federale oficiale, în ciuda incertitudinii pe care varianta Omicron o prezintă, ședința săptămânii viitoare pare pregătită să anunțe o accelerare a reducerii programului de cumpărare, cu o reducere de respectiv $30 de miliarde a lunii Ianuarie, până la achiziții de $60 de miliarde, și o altă reducere de $30 de miliarde pentru luna Februarie – spun experții gigantului bancar ING, într-o scrisoare adresată investitorilor săptămâna trecută

Acest lucru înseamnă că federalii ar putea să înceteze programul de cumpărare al activelor până la finalul lunii Martie, lăsând Rezerva Federală cu active în valoare de $8,8 trilioane în bilanț – mai mult decât dublu, luând în considerare nivelurile din Ianuarie 2020, dinaintea pandemiei – au mai adăugat bancherii ING

Bilanțul Rezervei Federale, în milioane de dolari | federalreserve.gov

Schimbările majore ale relaxării cantitative (QE) vor altera efectiv disponibilitatea banilor ușori, conform spuselor lui Arthur Hayes, fostul șef executiv al BitMEX, și are efecte negative pentru activele care posedă risc, precum Bitcoin.

Cole Garner: Bitcoin e pregătit pentru următoarea mișcare

Nu este niciun secret faptul că indicatorii on-chain au rămas foarte puternici, chiar dacă prețul spot al activului digital s-a diminuat cu aproape 40% de la ATH.

Acum că și mai multe unelte de monitorizare pot fi luate în calcul, analistul Cole Garner este de părere că urmează zile verzi.

Într-o serie de postări pe twitter, lăsate pe parcursul weekend-ului, binecunoscutul statistician a evidențiat o suită din graficele pe care el le folosește – și care în prezent indică o situație suspicios de bullish.

Cred că Bitcoin e pregătit pentru următoarea mișcare – a concluzionat el

Deodată, toți indicatorii mei preferați s-au aliniat puternic în favoarea unei poziții de long

Unul dintre cele mai importante semnale vine de la birourile de tranzacționare over-the-counter (OTC). Bilanțul în monede BTC al acestor entități au avut parte de o creștere neobișnuită săptămâna trecută, care corespunde unei activități de cumpărare din partea clienților.

Chiar dacă nu corespunde întotdeauna creșterilor de preț, indicatorul OTC rămâne unul dintre cele mai bune semnale pentru Garner.

Unul dintre cei mai buni indicatori care oferă un semnal în avans. Cu cât mă gândesc mai mult la asta – cu atât face mai mult sens – spunea analistul

Indică un momentum bullish

Bitcoin: Balanța totală a fondurilor OTC | Glassnode

Un alt indicator urmărit de Garner este combined volume delta (CVD) pentru balenele Bitcoin, despre care analistul spune că reprezintă un semnal bullish infailibil atunci când se apreciază.

CVD este folosit pentru a determina raportul dintre cumpărători și vânzători atunci când piața se află în mișcare, iar datele acestui indicator sugerează faptul că interesul cumpărătorilor a rămas ridicat, chiar și la nivelurile curente.

Această unealtă de monitorizare a devenit indicatorul primar pe care îl urmăresc, pe parcursul acestui Bull Market, pentru că nu minte – a concluzionat analistul

Activitatea balenelor din piața Bitcoin | Binance

Dar, ca întotdeauna, nu toată lumea a fost de acord: unele răspunsuri, lăsate drept comentarii la mesajele lui Garner, spun că creșterea din cadrul graficului OTC este doar atât – nimic altceva decât o divergență într-un trend descendent dominant. Alții sunt de părere că Bitcoin trebuie să încheie anul într-un mod spectaculos, și că acum ne aflăm într-un episod de consolidare, care în cele din urmă conduce la o creștere puternică.

Bitcoin ETF-urile își galvanizează rezervele

În continuarea trendului precedent, investitorii instituționali nu arată niciun semn până acum că reduc expunerea la Bitcoin, din cauză că acesta ar putea fi un activ riscant, în condițiile climatice curente.

În toiul suspiciunilor pe care piața OTC le-a creat, datele noi furnizate de coinglass arată că fondurile tranzacționate la bursă (adică ETF-urile) sunt ocupate să acumuleze – și că cererea pentru aceste produse este în continuare ridicată.

Purpose Bitcoin ETF, primul ETF spot licențiat în Canada, a adăugat 4,342 de monede BTC în luna Decembrie, realizând astfel o creștere de 17,6% a expunerii.

Acum că a ajuns la un cumul de 28,974 de monede BTC, Purpose dovedește un lucru asupra căruia s-a dezbătut mult pe parcursul acestui an – că expunerea la Bitcoin este un val, care trebuie luat în considerare, mai devreme sau mai târziu.

Bilanțul Purpose Bitcoin ETF | Glassnode

Un singur ETF a acumulat atâtea monede BTC! – a comentat printr-un mesaj Lex Moskovski

Faptul că Statele Unite respinge Bitcoin ETF-urile acoperite în monede spot – râmâne o problemă discutabilă, pe măsură ce reprezentanți ai industriei, și chiar și avocați sau oameni ai legii – pun presiune asupra organelor de reglementare pentru a explica decizia lor.

Poate cineva să explice […] de ce Fidelity Investments, unul dintre cei mai cunoscuți advisori ai Americii, a trebuit să meargă în Canada pentru a oferi un ETF, sau de ce ETF-urile acoperite în monede spot sunt sigure în Germania, Brazilia, Singapore […], dar nu sunt sigure în Statele Unite? – a comunicat săptămâna trecută Brian Brooks, CEO al BitFury, în cadrul testimonialului său

Un rollercoaster emoțional

Poate că piața pur și simplu nu știe ce să mai creadă.

Dacă Indexul Fear& Greed reprezintă prin orice mijloc un ghid, atunci schimbările care au avut loc odată cu fluctuațiile prețului Bitcoin – pot momentan să schimbe starea generală a participanților la piață cu doar câteva mii de dolari în sus sau în jos.

Bitcoin: Indexul Fear& Greed | coinglass

Indicele Fear& Greed s-a întors în lumina reflectoarelor pe parcursul ultimelor săptămâni, datorită naturii neașteptate pe care prețul Bitcoin a avut-o în cadrul descreșterii.

Săptămâna trecută, acesta a atins cea mai mică valoare din luna Iulie până în prezent – 16/100 sau frică extremă. Mai apoi aproape că s-a dublat într-o singură zi, până la 28/100, numai ca să se întoarcă din nou la 16 – după care să revină încă odată la 27, pe parcursul weekend-ului.

În aceeași perioadă de timp, BTCUSD a fluctuat într-un interval de $4,000.

Acest interval mi-a transformat mesajele de pe twitter într-un rollercoaster emoțional – a glumit William Clemente într-un mesaj, care avea atașat graficul de mai jos

BTCUSD: Rollercoaster emoțional | William Clemente

TechDev a evidențiat faptul că sentimentul se află mai jos decât la începutul anului, când Bitcoin tranzacționa $29,000. El a adăugat faptul că observă o divergență bullish uriașă.

Exit mobile version