Bitcoin: Prețul consolidează lateral în așteptarea datelor privind inflația din SUA

BTC continuă să fie rezistent în fața știrilor economice provocatoare, tranzacționându-se la același nivel ca la mijlocul lunii iunie

Bitcoin se tranzacționează lateral așteptând datele privind inflația din Statele Unite

Bitcoin continuă să se tranzacționeze între 19.000 – 20.000 de dolari, iar tendința pare să continue, cel puțin până la următorul raport de joi privind inflația din Statele Unite.

Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață se tranzacționează în jurul nivelului de 19.100 de dolari, în scădere cu aproximativ 2% în ultimele 24 de ore. BTC a rămas stabil între 19.000 și 19.500 de dolari în cea mai mare parte a ultimelor patru zile, în timp ce investitorii așteaptă dovezi convingătoare că inflația încetinește semnificativ.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Toți ochii sunt pe IPC

Este de așteptat ca joi, 13 octombrie, Indicele Prețurilor de Consum al Biroul de Statistică a Muncii din Statele Unite (IPC) să scadă ușor față de 8,3% din luna anterioară, ceea ce nu este suficient pentru a afecta actuala bancă centrală a SUA și atenuarea temerilor de o recesiune severă. Ambele lucruri pot dăuna activelor mai riscante, inclusiv criptomonedelor.

În general, provocările cu care se confruntă Bitcoin și alte active digitale par să aibă mai mult de-a face cu mediul economic general decât cu încrederea pieței în active.

BTC continuă să fie rezistent în fața știrilor economice provocatoare, tranzacționându-se la același nivel ca la mijlocul lunii iunie. În același interval de timp, FOMC a majorat ratele dobânzilor de trei ori și cu 225 de puncte de bază și și este de așteptat să majoreze ratele cu încă 75 de puncte de bază în noiembrie.

Indicatorii tehnici continuă să fie neutri, deoarece indicele de putere relativă (RSI) zilnic al BTC pe 14 zile se situează la 44, potrivit datelor de la TradingView. Un RSI de 70 indică faptul că un activ poate fi supraevaluat, iar 30 implică faptul că poate fi subevaluat. BTC se tranzacționează, de asemenea, chiar sub media sa mobilă pe 20 de zile de 19.383 de dolari

A 4-a săptămână de intrări consecutive pentru Bitcoin

Produsele de investiții în active digitale au înregistrat ieșiri în valoare totală de 5 milioane de dolari săptămâna trecută, deși majoritatea provin din produse de investiții short, ceea ce sugerează că sentimentul rămâne pozitiv, potrivit celui mai recent raport al CoinShares.

Volumul de tranzacționare rămâne scăzut din punct de vedere istoric, în timp ce investitorii așteaptă semne că Fed va renunța la politica sa monetară.

Bitcoin a înregistrat a patra săptămână consecutivă de intrări totalizând 12 milioane de dolari, în timp ce produsele de investiții short-bitcoin au înregistrat ieșiri totalizând un record de 15 milioane de dolari. Aceste ieșiri reprezintă 10% din totalul activelor gestionate (AuM), dublu față de numărul din săptămânile precedente, ceea ce sugerează că sentimentul de urs se risipește.

Fluxuri instituționale după activ digital | CoinShares

Ethereum a înregistrat ieșiri minore în valoare totală de 2,2 milioane de dolari săptămâna trecută, evidențiind ezitarea continuă în rândul investitorilor după fuziune. Feedback-ul recent de la clienți indică îngrijorări cu privire la statutul său de reglementare ca securitate, deoarece oferă randamente de staking.

Exit mobile version