Bitcoin: prețul BTC fluctuează la $46,000 în timp ce Polkadot încheie săptămâna cu o creștere de 10%

În piața Bitcoin apar primele semne de susținere din partea cumpărătorilor, însă monedele Altcoin stârnesc și mai mult interesul investitorilor, pe măsură ce săptămână se apropie de sfârșit

Phongphan Supphakank | Adobe Stock

Bitcoin întâmpină probleme în zona $46,000, pe măsură ce prețul a format o divergență bullish pe timeframe-uri inferioare, care din păcate s-a lovit de rezistență.

Bitcoin: prețul BTC fluctuează la $46,000 în timp ce Polkadot încheie săptămână cu o creștere de 10%
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Bitcoin afișează Higher Lows

Datele colectate de FTX arată că piața BTCUSD întâmpină o dificultate în a depăși $46,200 – nivel la care a stabilit și maximul zilei.

Acțiunea laterală a prețului și-a făcut simțită prezența pe întreg parcursul weekend-ului, fără ca paritatea să fi reușit să-și revină după scăderea de $10,000 care a avut loc în 7 Septembrie.

$45,500 rămâne un nivel foarte important pentru Bitcoin, datorită mediei mobile a ultimelor 50 de zile care se situează la acel prag. Pe parcursul sesiunii de astăzi, cumpărătorii l-au protejat cu interes, transformându-l în support.

După cum a evidențiat și analistul Rekt Capital, timeframe-urile inferioare au afișat o oarecare forță din partea cumpărătorilor, însoțită de o divergență bullish pe graficul de 4 ore. Până la data editării acestui articol – piața BTCUSD nu a evidențiat nici un nivel nou de support.

Bitcoin a stabilit un Lower Low pe timeframe-ul de 4 ore, între 8 și 10 Septembrie – a comentat analistul

Pe de altă parte, între 10 și 12 Septembrie, BTC a stabilit un nou Higher Low pe timeframe-ul de 4 ore

Michaël van de Poppe, un alt analist tehnic pe care l-am citat de câte ori am avut ocazia, urmărește o structură care să stabilească Higher Lows, înaintea unui breakout.

Urmăresc un Higher Low care trebuie construit pe graficul BTCUSD – după care suntem gata de o creștere până la $50,000

Polkadot conduce creșterea afișată de piața Altcoin

După cum am raportat în articolul precedent, așteptările analiștilor includ și o scădere până la $38,000 în cel mai rău caz, datorită reputației nu prea bune pe care o are luna Septembrie în general – în piața crypto.

Dominanța Bitcoin a continuat să se diminueze pe parcursul weekend-ului, atingând 40% – în ceea ce ar putea crea o situație foarte favorabilă pieței Altcoin.

Câteva monede alternative s-au remarcat pe parcursul sesiunii de astăzi – îndeosebi Polkadot, care a condus creșterea monedelor din Top 10, cu o apreciere de peste 10% în ultimele 24 de ore.

DOTUSD, timeframe de o oră | FTX
Exit mobile version