Bitcoin: prețul instabil direcționează investițiile către aur

Președintele Executiv al companiei Evolution Mining a declarat că aurul și Bitcoin ar putea coexista, dar BTC nu este încă suficient de matur pentru a oferi o siguranță la fel de mare ca aurul

memorystockphoto | Adobe Stock

Jake Klein, CEO-ul australian al companiei de minerit, a declarat că volatilitatea crypto-valutelor face ca aurul să fie o propunere mult mai atractivă.

Joi, 19 August, Klein a susținut într-un interviu pentru CNBC că BTC este în continuare destul de departe de a oferi siguranța de lungă durată asociată cu aurul, privind dintr-o perspectivă de investiții axată pe minimizarea riscurilor. Profitul oferit de Bitcoin depășește cu mult profitul oferit de aur în ultimul deceniu.

Poziția investitorilor instituționali față de crypto și Bitcoin

Potrivit lui Klein, crypto încă este o investiție speculativă, iar volatilitatea caracteristică unor astfel de piețe va îndruma investitorii înapoi spre aur.

Natura instabilă a crypto-valutelor, ca și clasă de active, este o idee adesea pomenită într-un mod critic. În luna Iunie, Francesca Fornasari de la BNY Mellon, a susținut că volatilitatea Bitcoin, printre alți factori, ar putea face ca BTC să fie nepotrivit pentru investitorii instituționali.

După o acțiune a prețului instabilă pentru BTC în luna Iunie, când volatilitatea anuală de 30 de zile a crescut la 117%, datele din graficele WOOBULL indică acum o volatilitate de 60 de zile a Bitcoin la 11,69%. 

Aurul a arătat, de asemenea, o performanță volatilă cu mișcări în range înca de la începutul anului. A avut fluctuații și de 200 de dolari între perioada Iunie – August.

În ciuda declarației lui Klein – aurul încă este superior Bitcoin – CEO-ul a declarat că ambele active ar putea coexista. Klein a punctat încă o dată că nu e de acord cu afirmațiile cum că BTC va bate în cele din urmă metalul prețios

Bitcoin: prețul instabil direcționează investițiile către aur
BItcoin vs Aur din 2015 până în prezent

Venind cu o părere opusă, strategul Bloomberg Mike McGlone a declarat recent că BTC se pregătește cu pași rapizi să înlocuiască aurul.

În ceea ce privește profiturile: de când a apărut Bitcoin, activul digital întrece aurul din toate perspectivele. Într-adevăr, profiturile din ultimii 10 ani ale aurului au intrat recent într-o pantă negativă, în timp ce performanța Bitcoin din ultimul deceniu se menține la peste 360,000%.

Luând anul trecut ca punct de referință, imaginea e similară: aurul este în scădere cu 8% din August 2020, în timp ce Bitcoin a oferit un câștig de 300% din 20 August 2020, până în prezent.

Exit mobile version