Bitcoin: Unde închide prețul BTC în luna Noiembrie? Ce urmărim săptămâna aceasta?

O revenire clasică a prețului se poate observa pe grafic, pe măsură ce continuă incertitudinea din jurul noii variante a virusului, iar datele indică nivelurile cheie de support și rezistență pentru Bitcoin

BillionPhotos.com | Adobe Stock

Bitcoin tranzacționează din nou $57,000 la data editării acestui articol, pe măsură ce o nouă săptămână deschide lumânarea peste acest prag, mulțumită creșterii rapide de ieri, care a avut loc chiar înainte de închidere – o mișcare la care nu mulți s-au așteptat.

Revenindu-și în urma scăderii de vineri, care a fost indusă de descoperirea noii variante a virusului respirator, Bitcoin a depășit $58,200 în timpul sesiunii asiatice de astăzi – nivel de la care prețul a fost respins și s-a întors sub $57K.

Perspectiva finală a graficului ar putea să surprindă câțiva investitori: chiar dacă agitația cauzată de virus își face simțită prezența, după cum sugerează și deschiderea săptămânală a piețelor, vânzătorii sunt cei care au la îndemână opțiunea de a profita de optimismul pe care ultima creștere l-a cauzat, fie că este vorba de leverage sau nu.

Ținând cont de factorii fundamentali necesari și de faptul că închiderea lumânării de o lună are loc în mai puțin de 48 de ore, în următoarele rânduri vom analiza numerele și statisticile care ar putea să modeleze performanța prețului în săptămâna 29 Noiembrie – 5 Decembrie.

Bitcoin realizează un bounce în timp record

La doar trei zile după ce a pierdut $6,000 într-o singură lumânare Daily, acțiunea prețului BTC arată deja revitalizată.

În urma unui sfârșit clasic al weekend-ului, BTCUSD s-a apreciat suficient pentru a produce o închidere săptămânală la $53,700 pe FTX – evitând astfel cea mai joasă închidere a lumânării Weekly din ultimele două luni.

Într-o nouă analiză, popularul trader Rekt Capital a evidențiat faptul că media mobilă exponențială a ultimelor 21 de săptămâni (adică 21WEMA) a furnizat support sub $53,000, fiind unul dintre cei mai importanți indicatori dintr-o piață bullish.

O reacție puternică pentru BTC de la media mobilă 21 Weekly EMA – a transmis analistul printr-un mesaj postat pe twitter

Bitcoin: Unde închide prețul BTC în luna Noiembrie? Ce urmărim săptămâna aceasta?
BTCUSD: 21 Weekly EMA | Rekt Capital

Chiar dacă maximul local stabilit astăzi de Bitcoin se situează sub $58,300, prețul activului digital încă trebuie să livreze un breakout definitoriu, pe măsură ce rezistența de la $60,000 a rămas neatinsă.

Toate celelalte tentative ale pieței de a depăși zona respectivă de rezistență au eșuat, încă de când support-ul de la $60K a fost pierdut ultima dată, în 18 Noiembrie.

BTCUSD: canal descendent | @Pladizow

Chiar și așa, creșterea a surprins unii traderi, deoarece datele arată că lichidările pozițiilor futures se ridică la $300 de milioane în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, peste 73,000 de traderi au fost lichidați | coinglass

Rata de funding, care duminică se afla într-un teritoriu neutru, urcă din nou, semnalând o revenire a optimismului cu privire la o revenire stabilă a prețului BTC – și riscurile pe care aceasta le implică.

Bitcoin: Rata de funding pe parcursul lunii Noiembrie | coinglass

A fost nevoie doar de o lumânare Daily de +7% pentru a înlătura toate fricile și îngrijorările pieței cu privire la Bear Market-ul Bitcoin – a mai adăugat Rekt Capital

El a spus că BTCUSD este progresiv favorabil atunci când își programează închiderea lunară la sfârșitul unei zile de marți.

Un replay al lunii Martie 2020

Piețele macro se așteaptă la un început turbulent al săptămânii, pe măsură ce noua variantă a virusului respirator, Omicron, continuă să muște din sentimentul pozitiv al investitorilor.

Cu siguranță avem nevoie de mai multe răspunsuri pentru a ne da seama care este impactul asupra creșterii – a transmis Priya Misra, din partea TD Securities pentru Bloomberg

Activele care posedă risc prezintă cea mai mare incertitudine

Săptămâna trecută a fost caracterizată de o volatilitate majoră pe întreaga planșă, pe măsură ce Bitcoin și monedele alternative au urmărit piața bursieră, petrolul și alte active într-o scădere fulger.

Piețele asiatice par pregătite să continue trendul odată cu deschiderea de luni, înregistrând scăderi de peste 2% la data editării acestui articol.

Având în vedere că Bitcoin se află din nou într-un episod de creștere, orice alte șocuri induse piețelor macro, de aici încolo, ar putea să pună pauză noului val de optimism. Cumpărătorii speră că scenariul va fi rezolvat într-o manieră similară cu cea din Martie 2020, când virusul respirator a pășit pe scena globală și a cauzat, în cele din urmă, o apreciere a activelor la niveluri mai mari decât cele tranzacționate înainte de pandemie.

În orice caz, Bitcoin n-a scăpat tocmai teafăr săptămâna trecută, iar din acest motiv câteva figuri familiare au format o coadă pentru a vorbi despre faptul că activul digital nu reprezintă o protecție împotriva riscului.

Un risc mai mic nu-l face pe Bitcoin mai sigur – a transmis vineri Peter Schiff, un mare entuziast al pieței aurului

În cele din urmă Bitcoin se va dovedi la fel de riscant ca orice monedă Altcoin

$50,000 seamănă cu pragul de la $30,000

Cei care sunt îngrijorați că prețul ar putea să retragă de la nivelurile curente – probabil că nu trebuie să privească foarte departe pentru a găsi un nivel de support.

Conform ultimelor date furnizate de Material Scientist, sursa de analiză on-chain a orderbook-ului, un perete gigantic de ordine de cumpărare este plasat la $50,000 și e suficient de mare pentru a păstra piața peste acel nivel.

Poate că mizele sunt foarte mari, din cauză că unii au spus weekend-ul acesta că dacă prețul nu se menține peste acel nivel – atunci vor analiza din nou modul în care abordează activul digital. Având în vedere dimensiunea support-ului, această variantă pare mai puțin probabilă.

Nu sunt sigur de ce sunteți așa speriați – a concluzionat Material Scientist pe twitter

Aceasta este cea mai mare cerere de la zona de bottom [$30K] până azi

Bitcoin: support și rezistență | @Mtrl_Scientist

Dacă $50,000 este într-adevăr noul $30,000, atunci retragerea curentă de la ATH ar putea fi clasificată drept modestă, în comparație cu celelalte – îndeosebi scăderea de 50% a lunii Mai.

Continuând, Material Scientist a evidențiat ceva neobișnuit – aceeași entitate care este responsabilă de stabilirea zonei de support – este cea care a plasat rezistența de la $70K.

În concluzie, este vorba de un singur actor care ține toată piața în mână – a explicat el

Au știut cu o lună înainte cum se va rezolva întreaga situație

Astfel, $70,000 devine nivelul principal de focus al cumpărătorilor care își doresc să vadă o continuare a trendului ascendent, către noi maxime, înainte ca Q4 2021 să fie gata.

Se apropie ziua finală pentru trei corelații ale prețului Bitcoin

Următoarele câteva săptămâni vor spune foarte multe despre Bitcoin, pe măsură ce prețul acestuia va realiza sau va invalida câteva corelații foarte importante. 

Cel puțin aceasta este concluzia trasă de TechDev pe parcursul weekend-ului, în timp ce Bitcoin continuă să copieze drumul parcurs de aur în anii 1970.

Asemănările curioase, sau chiar ciudate dintre BTCUSD în 2020 – 2021 și XAUUSD în urmă cu 50 de ani au dăinuit, în ciuda unor semne de volatilitate ridicată pe care acțiunea prețului BTC le-a afișat.

În cazul în care trendul continuă, Bitcoin se confruntă cu o creștere dramatică până la $280,000. Termenul limită al acestui preț incredibil este mijlocul lunii Februarie 2022.

Fractalul aurului din 1970 s-a aliniat precis și s-a ancorat atât cu maximul local cât și cu nivelul minim – a comentat TechDev în ultima sa actualizare a evenimentelor

Doar Decembrie și Ianuarie ar putea să afecteze modelul, iar o amânare până în prima jumătate a lunii Februarie este posibilă

Graficul Bitcoin suprapus peste graficul aurului din anii ’70 | @TechDev_52

O defalcare a fiecărei etape proiectate de fractalul Bitcoin, din Septembrie până astăzi, arată că luna curentă nu respectă traiectoria prețului. Conform acestuia, BTCUSD ar trebui să tranzacționeze între $70,000 și $110,000 în luna Decembrie.

Celelalte două corelații, care sunt dictate de aur și secvențele Fibonacci ale acestuia, vor confrunta momentul de adevăr în următoarele săptămâni.

Fractal Bitcoin 2017 – 2021 | @TechDev_52

Amândouă implică relația Bitcoin față de performanța activului din 2017, iar până acum, ambele rămân valide. În cazul în care una rămâne validă dar cealaltă nu, rata la care prețul se modifică se va schimba în mod corespunzător.

Un maxim la $150,000 ar putea să vină până la mijlocul lunii Decembrie, sau, în mod alternativ, $225,000 ar putea să apară până în luna Februarie 2022.

Scenariul meu ideal rămâne un maxim la $230K de la mijlocul lunii Decembrie până la finalul lunii Ianuarie – a mai transmis TechDev

Sigur că prima parte a acestei specule pare mai puțin probabilă. Nu mă interesează dacă este corectă sau nu. Am văzut lucrări care sugerează stabilirea unui top între Decembrie și Martie, care țintesc $120K – $260K

Într-un răspuns către Raoul Pal, fondatorul Global Macro Investor, TechDev a adăugat că în următoarele săptămâni vom observa cum dezvoltă toate cele trei corelații.

Fractal Bitcoin 2017 – 2021 | @TechDev_52

Unde închide Bitcoin luna Noiembrie?

Aceasta a fost odată întrebarea de un milion de dolari de pe buzele tuturor – însă acum, acceptarea realității se răspândește și participanții la piață înțeleg că Bull Market-ul curent ar putea să dureze mai multe decât au crezut, până la maturare.

Chiar și așa, optimismul a rămas instalat în piață pe termen scurt.

Într-un sondaj realizat de canalul @Bitcoin de pe twitter, care s-a sfârșit azi dimineață, majoritatea (constituită din 50,000 de persoane care au votat) este de părere că BTCUSD va închide luna Noiembrie peste $60,000.

35% dintre respondenți au optat pentru cel mai mare preț posibil dintre opțiunile disponibile, în timp ce 25% au prezis că luna Noiembrie se va încheia cu un preț al BTC cuprins între $55,000 și $60,000.

Fără a face un zoom out pentru a observa cât de departe a ajuns defapt Bitcoin în ultimul an, unii investitori ar putea crede că scăderile prețului sunt nejustificate. După cum am raportat vineri – ziua de Black Friday, vinovată pentru această reducere – să nu uităm că prețul se tranzacționa la $17,000 cu doar un an în urmă.

Benjamin Cowen sugerează să nu pierdem din vedere pădurea din cauza câtorva copaci ce stau în față.

Exit mobile version