Bitcoin: prețul scade sub $55K pe măsură ce căutările termenului pe internet sunt tot mai puține

Se pare că utilizatorii internetului nu mai au același interes pentru Bitcoin, chiar dacă prețul acestuia se află cu doar 15% sub nivelul de ATH

Promesaartstudio | Adobe Stock

Bitcoin a avut parte de o scădere mult anticipată în sesiunea asiatică de astăzi, după ce cumpărătorii s-au străduit în zadar să depășească rezistența lunii Februarie.

Bitcoin: prețul scade sub $55K pe măsură ce căutările termenului pe internet sunt tot mai puține
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Analiștii nu sunt impresionați de corecția prețului Bitcoin

Datele colectate de tradingview și FTX arată faptul că BTCUSD a făcut cale întoarsă după testarea rezistenței principale a ultimelor cinci luni, găsind în cele din urmă support-ul necesar la $54,000.

După ce prețul și-a revenit din nou în zona $55,000, paritatea de tranzacționare părea să aibă o acțiune haotică, menită să-i încurce pe traderi, din cauza faptului că nu oferă o direcție clară.

În orice caz, pentru analiști, mișcările nu au fost deloc surprinzătoare. Pragul de $58,000 a fost etichetat ca fiind o rezistență puternică, asupra căreia nu se așteptau să fie depășită din prima încercare – toate acestea în timp ce o oportunitate de tipul buy the dip se întrezărea pentru mulți la $53,000.

Scăderea aceasta nu mă îngrijorează deloc – a transmis Rekt Capital, trader și analist al sferei crypto twitter

El a adăugat faptul că o asemenea retestare și consolidare a prețului sunt necesare pentru ca Bitcoin să cimenteze un nou nivel de support, ca să-și continue drumul către stabilirea unui nou ATH.

O părere similară a prezentat și Pentoshi, care a evidențiat faptul că un potențial Higher Low, care ar putea rezulta din corecția curentă, ar putea fi ultimul pentru Bitcoin – înainte ca prețul să atace noi maxime.

O invalidare clară a acestui scenariu apare atunci când support-ul de la $48,000 este pierdut – a concluzionat el într-un mesaj postat pe twitter

Predicție BTCUSD și grafic cu Highs și Lows | Pentoshi

Lipsa euforiei este o surpriză plăcută

După cum am raportat în cea mai importantă analiză a săptămânii, Bitcoin se află într-o zonă oarecum tăcută, chiar dacă prețul tranzacționează cu doar 15% sub ATH-ul de $65,000.

Datele colectate de Google Trends arată o lipsă de interes a internauților pentru activul digital – care poate fi comparată cu cea din ultimul trimestru al anului precedent (Q4 2020).

Pe de altă parte, sentimentul, chiar dacă arată semne de lăcomie – nu a atins extremele care caracterizează o zonă tradițională de top.

Interesul căutărilor pentru termenul Bitcoin | Google Trends

Sunt surprins într-un mod plăcut de faptul că piața nu este euforică pe măsură ce ne apropiem de $60K pentru Bitcoin – a raportat Charles Edwards, fondator al Capriole

Exact ca în Octombrie 2020

Exit mobile version