Bitcoin intră în price discovery dacă taurii depășesc rezistența de la $70,000

Instituțiile continuă să se întreacă între ele pentru a acumula și mai multe monede, însă o rezistență serioasă își face simțită prezența în zona de ATH

BestStockFoto | Adobe Stock

Bitcoin tranzacționează sub $68,000 în sesiunea europeană din 9 Noiembrie, după ce traderii au declarat că orizontul e liber și lipsit de rezistență – iar prețul e pregătit să intre într-o etapă de price discovery.

Bitcoin se apropie de Marele zid de pe Finex

Datele colectate de tradingview și Bitfinex arată că paritatea BTCUSD a avut o perioadă grozavă în ultimele zile, din punct de vedere al evoluției prețului.

Aceasta și-a petrecut majoritatea weekend-ului la $62,000, după care a beneficiat de o creștere de $7,000 (sau 11,3%), stabilind astfel un maxim local la $68,500 – cel puțin până la data editării acestui articol.

BTC a înregistrat cea mai înaltă închidere săptămânală, în urma consolidării. Suntem pregătiți de decolare – a transmis printr-un mesaj Pentoshi, popular trader și analist al sferei crypto twitter

FilbFilb, cofondator și analist al platformei de tranzacționare Decentrader, a adăugat argumente la convingerea pe care investitorii o au deja asupra pieței. El este de părere că Bitcoin mai trebuie să depășească doar Marele zid de pe Finex – un perete enorm din orderbook, construit din ordine de vânzare, plasate de traderii cu volum larg.

În cazul în care acesta este depășit, potențialul de creștere al monedei se apreciază considerabil. PlanB prezice că până la sfârșitul lunii, activul digital ar putea să tranzacționeze $98,000 – un prag despre care mulți analiști spuneau cu câteva zile în urmă că va fi imposibil de atins.

Bitcoin intră în price discovery dacă taurii depășesc rezistența de la $70,000
Bitcoin: graficele din 2021, 2017 și 2013 – suprapuse | @dilutionproof

Chiar dacă 2021 a fost anul în care BTCUSD a tranzacționat cel mai mare preț din istorie, un comportament care s-a întâmplat și în 2013 sau 2017 (pentru vremea și prețul de la data respectivă) – Bull Market-ul curent rămâne relativ modest atunci când îl comparăm cu velocitatea câștigurilor care a succedat atunci evenimentul de halving.

Investitorii încearcă să acumuleze și mai mult Bitcoin

Cererea instituțională pentru BTC, care se află într-o zonă de maxim, pare că nu se liniștește înainte de aprobarea unui potențial ETF acoperit în monede spot.

Bitcoin se apropie de $70K – a anunțat Anthony Scaramucci, CEO SkyBridge

Cererea instituțională la scară largă este în sfârșit aici. Firmele încearcă să acumuleze înainte de 2022

Într-un mediu economic presat de inflație, atracția investitorilor față de Bitcoin crește tot mai mult, în comparație cu aurul. Acest raport a avut parte de o creștere peste noapte, capitalizarea Bitcoin ajungând să valoreze cât 10% din cea a aurului.

Bitcoin vs. Aur în ultimii 12 ani | woobull
Exit mobile version