Bitcoin: Tot mai puțini BTC pe exchange-uri, „frica extremă” domină piața – 5 lucruri de urmărit săptămâna aceasta

După două luni de volatilitate, „taurii” sunt obosiți, iar Bitcoin nu reușește să se mențină mai mult de câteva zile sau ore peste 40.000 de dolari

AdobeStock

Bitcoin începe o nouă săptămână luptând să-și mențină suportul, pe măsură ce apar tot mai multe schimbări macroeconomice.

Rezerva Federală a Statelor Unite va fi principalul subiect de discuție printre deținători, în ceea ce s-ar putea dovedi a fi o săptămână crucială pentru relația dintre Bitcoin și a monedelor Altcoin cu activele tradiționale.

Pe fondul unui mediu de inflație în creștere, relaxare cantitativă încă în desfășurare și tulburări geopolitice concentrate asupra Europei, există multă incertitudine pe piață.

În plus, Bitcoin a demonstrat că nu poate beneficia de pe urma problemelor macroeconomice. Bitcoin a rămas blocat într-un interval de tranzacționare, de la începutul anului, între 33.000 de dolari și 46.000 de dolari, iar evenimentele viitoare ar putea, totuși, să ofere acel impuls pentru o schimbare radicală atât a sentimentului, cât și a acțiunii prețurilor.

Rusia aproape de a intra în incapacitate de plată și creșterea ratelor dobânzilor de către Fed

Responsabilii politicii monetare vor decide în 16 martie dacă vor continua sau nu cu o majorare a ratei dobânzilor.

Principala problemă a Rezervei Federale este inflația. Prin urmare, chiar și o creștere modestă a ratei dobânzilor ar putea fi considerabilă pentru deținătorii de Bitcoin.

BTC s-a dovedit deja ferm atașat de performanța acțiunilor americane, iar orice reacție bruscă la Fed va fi probabil copiată.

Acțiunile nu sunt prietenoase cu creșterea ratelor dobânzilor, deoarece perioada de bani „ușori” care a venit ca o reacție la pandemia COVID-19 a fost ceva asemănător unei epoci de aur care s-a încheiat abia la sfârșitul anului 2021. Bitcoin, de asemenea, a înregistrat un maxim istoric în noiembrie și apoi a început un declin rapid.

„Săptămâna aceasta va fi grea pentru traderii de criptomonede și acțiuni, deoarece se așteaptă ca Fed să decidă o creștere a ratei dobânzilor. Bitcoin și Ethereum sunt corelați cu indicele S&P 500 în 2022, iar aceste decizii ar trebui să aibă un impact semnificativ asupra criptomonedelor”, a rezumat firma de analiză Santiment în 14 martie.

În Europa, parlamentarii urmează să voteze legislația privind criptomonedele, unii încercând să prezică o eventuală interzicere a mecanismului de consens Proof-of-Work.

În timp ce criticii au respins deja ideea ca fiind absurdă, amenințarea la adresa sentimentului de la o potențială promulgare a legii rămâne.

În plus, conflictul ruso-ucrainean continuă să avanseze odată cu consecințele sale economice, iar Rusia este aproape de a intra în incapacitate de plată. Un test cheie va avea loc miercuri, când statul rus va trebui să facă o plată de 117 milioane de dolari pentru unele dintre datoriile sale denominate în dolari americani. În plus, sancțiunile și blocurile comerciale se adaugă presiunilor inflaționiste.

Între timp, autorităţile sanitare din China au anunţat duminică aproape 3.400 de cazuri de coronavirus, un număr zilnic record de la începutul pandemiei din februarie 2020, şi au anunţat că doresc să limiteze cu rapiditate noile focare epidemiologice prin plasarea în carantină a zonelor afectate.

Acum 2 ani Bitcoin a scăzut la 3.600 de dolari pe fondul pandemiei de COVID-19

Lucrurile nu arată prea bine pentru traderii Bitcoin pe termen scurt.

„Încă nu am văzut scăderea dramatică ca în orice altă scădere macro pe care am văzut-o”, a declarat analistul Crypto Tony.

O astfel de mișcare a fost deja exprimată ca o posibilitate cruntă, iar momentul ar fi sumbru, venind la aproape exact doi ani după ce Bitcoin a scăzut la 3.600 de dolari pe fondul pandemiei de COVID-19.

Bitcoin nu reușește să se mențină mai mult de câteva zile sau ore peste 40.000 de dolari. Închiderea săptămânală a înregistrat o scădere de ultima oră la 37.000 de dolari, reușind totuși să recupereze o mare parte din terenul pierdut pentru a tranzacționa la aproximativ 38.800 de dolari la momentul redactării acestui articol.

Bitcoin: Evoluția prețului în ultima lună
Bitcoin: Evoluția prețului în ultima lună | CoinMarketCap

Un preț minim ar putea avea loc în luna următoare, a concluzionat analistul Plan C pe Twitter analizând modelul Confluence Floor.

Un astfel de minim ar putea scădea la aproximativ 27.000 de dolari. Acest lucru ar duce Bitcoin sub prețul său de deschidere din 2021.

„Nu cred că prețul se va îndrepta spre 27.000 de dolari, dar dacă istoria se va repeta pentru a patra oară consecutiv, acesta ar putea fi cel mai scăzut nivel al acestei faze de acumulare”, a adăugat Plan C pe twitter.

Tot mai puțini Bitcoin pe exchange-uri

Balenele au fost active săptămâna trecută. Un portofel necunoscut a cumpărat 30.000 de Bitcoin în 3 tranzacții separate pentru un preț mediu de 39.000 de dolari. Proporția din oferta totală de BTC controlată de micii investitori a atins un maxim de un an.

Datele colectate de firma de analiză CryptoQuant confirmă această tendință și arată că din cele 21 de exchange-uri majore pe care le acoperă, rezervele de Bitcoin sunt la cel mai scăzut nivel de la începutul lunii august 2018 – 2,32 milioane BTC.

Rezerve de Bitcoin pe exchange-uri | CryptoQuant

Totuși, scăderea rezervei de Bitcoin de pe exchange-uri este de fapt destul de complexă, deoarece diferite exchange-uri prezintă trenduri diferite.

„Oferta de vânzare rămâne destul de modestă. În timpul evenimentelor macro și geopolitice extrem de volatile din ultimele săptămâni, fluxurile nete către exchange-uri au fost relativ stabile, având în vedere mediul macroeconomic, potrivit firmei de analiză The Week On-Chain.

Indicele Crypto Fear & Greed rămâne în „frică extremă”

După 2 luni de volatilitate, „taurii” sunt obosiți, iar amenințarea unei capitulări este chiar după colț.

„Sentimentul pieței este mai rău acum decât era în iulie 2021, chiar dacă prețul Bitcoin este acum cu peste 8.000 de dolari peste nivelul din iulie 2021”, au concluzionat analiștii On-Chain Academy.

Examinând datele din rețea, resursa de cercetare Cane Island Digital Research a evidențiat volumul tranzacțiilor ca un alt semn al impulsului în scădere a Bitcoin.

„Volumul Bitcoin este un indicator teribil al prețului, dar este un indicator bun de sentiment. Este greu de crezut că volumele de tranzacționare vor scădea semnificativ, ceea ce înseamnă că Bitcoin ar trebui să se apropie de cel mai scăzut nivel al prețurilor”.

Între timp, indicele Crypto Fear & Greed rămâne pe teritoriul „fricii extreme”, nivel pe care îl menține de la jumătatea lunii februarie.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

El Salvador și minarea de Bitcoin folosind energie geotermală

O veste bună pentru Bitcoin săptămâna aceasta ar putea veni sub forma emiterii de obligațiuni Bitcoin de către El Salvador, cunoscute informal sub numele de volcano bonds”.

El Salvador, care anul trecut a devenit prima țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată, s-a orientat acum spre minerit folosind energia geotermală vulcanică.

În acest scop, țara caută acum parteneriate de investiții pe termen lung prin emiterea de obligațiuni direct legate de minerit.

Deși data exactă a emiterii obligațiunilor care se estimează că va atrage 1 miliard de dolari rămâne necunoscută, unii se așteaptă să aibă loc săptămâna aceasta.

Exit mobile version