Bitcoin: creșterea ratei de hash și a dificultății dovedesc că minerii și-au revenit după interdicția Chinei

Profitabilitatea de minare a monedelor Bitcoin a crescut cu 275% de la evenimentul de having din Mai 2020

Myst | Adobe Stock

Operațiunile miniere de Bitcoin sunt pe drumul unei reveniri complete în urma celei mai dramatice disrupții pe termen scurt din istoria rețelei. Incidentul a avut loc în prima jumătate a anului, însă minerii și-au revenit iar acum culeg recompensele pentru încrederea și răbdarea lor.

În raportul săptămânal Week on Chain pe care l-au publicat în 4 Octombrie, analiștii Glassnode au raportat faptul că rata de hash și-a revenit într-o măsură aproape completă, în ciuda evenimentului cauzat de China în luna Mai – care a determinat o scădere de 50% a acestui sector. Rata de hash măsoară totalitatea resurselor computaționale ale unei rețele Proof-of-Work.

Glassnode a afirmat că atât rata de hash cât și dificultatea de minare, care măsoară competiția dintre mineri în a rezolva următorul block al rețelei, se află pe o cale consistentă către revenire. La începutul lunii Iulie, dificultatea de minare a suferit o scădere de 30% din cauza măsurilor aplicate asupra serviciilor de mining.

Bitcoin: creșterea ratei de hash și a dificultății dovedesc că minerii și-au revenit după interdicția Chinei
Bitcoin: Dificultatea de minare | Glassnode

Ținând cont de faptul că și-a revenit cu aproape 40% de la sfârșitul lunii Iulie, dificultatea de minare aproape că s-a întors la nivelele la care fluctua înainte de exodul chinezesc. În plus, o altă ajustare a dificultății urmează să aibă loc săptămâna aceasta. De asemenea, Glassnode a mai raportat faptul că graficul dificultății afișează cea mai puternică revenire din Decembrie 2018.

După cum a observat și jurnalistul chinez Wu Blockchain, dificultatea rețelei Bitcoin a crescut cu 4,7% la block-ul 703,584, în 5 Octombrie, marcând astfel cea de-a șasea creștere consecutivă a dificultății, prima fiind în 31 Iulie.

Deși recompensele oferite de minarea unui block au fost reduse cu 50% în Mai 2020 – de la 12,5 BTC la 6,25 BTC – profitabilitatea de minare s-a mărit semnificativ.

Glassnode a adăugat faptul că profitabilitatea curentă de minare, de $40 de milioane, a crescut cu 275% față de Mai 2020 – și cu 630% față de Iunie 2020, când profitabilitatea era cuprinsă între $6 milioane și $8 milioane.

Bitcoin: Recompensele câștigate de mineri (media ultimelor 14 zile) | Glassnode

În ciuda schimbărilor dramatice din piața minieră, în ciuda multiplelor corecții adânci ale prețului și în ciuda unui eveniment de halving care a avut loc în Mai 2020 – recompensele oferite pentru validarea unui block continuă să crească, creând astfel și mai multe motive pentru piață să se adapteze, să inoveze și să-și revină – a concluzionat raportul

Exit mobile version