Bitcoin recuperează 30% în două săptămâni – balenele încep să acumuleze

Numărul de adrese Bitcoin care dețin cel puțin 1.000 BTC a crescut în ultimele săptămâni

ja inter | AdobeStock

În timpul recentei redresări a pieței, adresele Bitcoin care dețin cel puțin 1.000 BTC au început să acumuleze. Potrivit datelor de la Coin Metrics, începând cu 10 februarie, oferta totală la aceste adrese era de 8,096 milioane BTC față de 7,95 milioane în 24 ianuarie.

Balenele Bitcoin și intrările instituționale

Sentimentul de cumpărare în rândul celor mai bogați investitori cripto și-a luat avânt în timpul redresării Bitcoin în ultimele două săptămâni, deoarece BTC a revenit de la nivelul minim din 2022 de 33.000 de dolari la aproximativ 43.500 de dolari în 11 februarie.

Bitcoin deținuți de către adresele mai mari de 1.000 BTC
Bitcoinii deținuți de către adresele mai mari de 1.000 BTC | Coin Metrics

Micii investitori Bitcoin, adrese care dețin mai puțin de 1 BTC, așa-numiții „pești”, s-au alăturat exploziei de acumulare în timpul recentei recuperări a prețului.

Între timp, resursa de date Ecoinometrics afișează datele Coin Metrics sub formă de clustere, arătând comportamentul de acumulare simultană între balene și pești.

Divergența Bitcoin on-chain | Ecoinometrics

În acest ciclu, această recuperare a prețurilor se corelează destul de bine atât cu peștii, cât și cu balenele care cumpără simultan pentru o perioadă lungă de timp – a scris Nick, analist la Ecoinometrics

Un raport publicat de CoinShares în această săptămână a arătat, de asemenea, o creștere a intrărilor instituționale în fondurile cripto. Intrările în aceste fonduri s-au cvadruplat până la 85 milioane de dolari, dintre care 71 milioane de dolari au intrat în produsele de investiții axate pe Bitcoin, ceea ce sugerează că interesul instituțional reînnoit susține, de asemenea, recuperarea prețului BTC.

Intrările instituționale în criptomonede | CoinShares

Deocamdată, Bitcoin abia se încălzește

Nick a sugerat că BTC are suficient spațiu pentru a-și crește evaluarea în următoarele luni, invocând așa-numitul scor de risc agregat, derivat din patru parametri: riscul unei piețe de supravânzare, riscul unei cereri scăzute și ofertă ridicată, risc a deținătorilor care iau profituri și riscul creșterii presiunii de vânzare.

Deocamdată, abia se încălzește, a spus analistul Ecoinometrics, adăugând că, teoretic, nu există niciun obstacol în calea creșterii mult mai mari a prețurilor, cu excepția lipsei de impuls

Bitcoin: Scor de risc agregat | Ecoinometrics

Nivelurile de preț BTC de urmărit

Între timp, furnizorul de date Whalemap vede 46.200 de dolari – 49.000 de dolari ca interval de rezistență actual al Bitcoin, invocând o activitate de tranzacționare mare în această zonă de preț în trecut

BTC: Nivel de suport și rezistență | Whalemap

În mod similar, Whalemap a remarcat că intervalul 41.400 de dolari – 42.400 de dolari acționează acum ca suport.

Exit mobile version