Prețul Bitcoin recuperează pierderile printr-o nouă creștere peste $57,000

Scăderile pieței BTC nu au fost de durată, având în vedere revenirea abruptă a prețului la nivelurile care au format o zonă de interes la mijlocul lunii Mai

Myst | Adobe Stock

Bitcoin s-a întors să tranzacționeze din nou pragul de $57,000 în sesiunea americană de ieri, 13 Octombrie, pe măsură ce creșterea a provocat din nou o lichidare de $200 de milioane în rândul traderilor bearish (adică participanții la piață care au adoptat poziții de short).

Prețul Bitcoin recuperează pierderile printr-o nouă creștere peste $57,000
Lichidări de peste $200 de milioane în ultimele 24 de ore | bybt.com

Traderii observă o asemănare cu acțiunea prețului din August

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD a stabilit un maxim local la $58,500 – respectiv o creștere de $4,300 în ultimele 24 de ore.

Reminescențele multiplelor creșteri și a trendului bullish dominant – au determinat o creștere totală de 35,5% pe parcursul lunii Octombrie – ajungând să testeze din nou maximele din Mai, înainte ca guvernul chinez să interzică activele digitale.

Cei care au păstrat pozițiile de short atunci când prețul a tranzacționat $54,300 – au fost dezamăgiți de direcția în care prețul a rezolvat ulterior corecția.

Corecția [de ieri] afișată de Bitcoin poate fi comparată cu acțiunea prețului din luna August – a comentat Michaël van de Poppe

Este vorba de o simplă corecție pentru câteva zile, după care activul digital își continuă trendul ascendent, în timp ce monedele Altcoin scad în raport cu BTC

Rekt Capital, un alt trader și analist influent al sferei crypto twitter, a confirmat faptul că un Higher Low pentru graficul BTCUSD, stabilit în timpul retragerii, creează o structură care favorizează continuarea creșterii.

BTCUSD, nivele de interes | @rektcapital

Interesul total al contractelor futures a crescut cu 70%

Între timp, datele furnizate de CME Group arată că interesul investitorilor față de contractele derivate Bitcoin a crescut enorm pe parcursul ultimei luni, fiind unul dintre motivele care au alimentat creșterea.

Chiar dacă se află sub nivelul maxim de $65,000, trendul continuă să favorizeze pozițiile de cumpărare, considerând faptul că traderii tranzacționează în avans o posibilă acceptare a fondului tranzacționat la bursă (ETF), bazat pe contracte futures – din Statele Unite.

Apetitul pentru contractele futures din 2020 până în 2021 | CME Group

Nu doar că investitorii intră în piață – ba chiar intră într-un număr uimitor de mare – a adăugat Zhu Su, cofondator al Three Arrows Capital

Exit mobile version