Bitcoin respinge $35,000. Analiștii vorbesc de următoarea rezistență importantă

Nuthawut | Adobe Stock

Analiștii tehnici de pe crypto twitter și holderii pe termen lung se așteaptă la o depășire a nivelului de rezistență de la $37,000 – ca următoarea mișcare importantă pentru BTCUSD. Activul digital trebuie să cimenteze acest prag important, odată ce ajunge să îl depășească.

Bitcoin a luat înapoi o parte din procentajele pozitive pe care le-a afișat pe parcursul sesiunii de ieri, când s-a apreciat cu 20% de la minim la maxim. Cumpărătorii atenți și motivați să adauge atunci când prețul prezintă o ofertă – au avut ocazia să facă acest lucru la sfârșitul sesiunii asiatice de astăzi, când Bitcoin tranzacționa $32,500. Supportul a ținut, taurii au prezentat interes iar activul digital s-a apreciat cu 5,7% de la minimul zilei.

Un nivel de urmărit pentru Bitcoin: $37,000

Cu doar două zile în urmă, paritatea monedei digitale tranzacționa prețuri sub $30,000. Astăzi, aceasta a stabilit un maxim local la $34,500 – după ce ieri a respins pragul de $35,000 – citat de Bitstamp. Deși participanții la piață sunt mai atenți în prezent – decât au fost cu o săptămână sau două în urmă – este posibil ca rezistențele aflate sub $40,000 să nu reprezinte o piedică reală în traseul monedei către nivele superioare.

Crypto twitter devine din nou bearish, dar sunt de părere că prețul mai are de crescut de la $28,000 – a sumarizat Crypto_Ed_NL într-o postare

Mă aștept cel puțin la o altă creștere către o zonă de maxim local cuprinsă între $37,000 și $38,000. Dar pentru ca acest lucru să fie probabil, Bitcoin ar trebui să fie susținut la $32,000 de cumpărători

Bitcoin încă se află în procesul de transformare a nivelului $32,000 – în support – a adăugat Rekt Capital

Dacă păstrează zona curentă pe post de support – atunci Bitcoin ar trebui să se aprecieze către nivele mai mari

Serviciul de analiză al datelor on-chain, Whalemap, a indicat de asemenea către $37,000 ca fiind un nivel major de rezistență, pe care Bitcoin trebuie să-l depășească și să-l transforme în support pentru a putea reveni într-o fază ascendentă.

Cu ce presiune de vânzare s-ar putea confrunta Bitcoin?

După cum am raportat în analiza tehnică de ieri, Bitcoin se confruntă cu expirarea unui volum ridicat de opțiuni la finalul săptămânii, contracte derivate care cuprind atât expirarea lunii Iunie, cât și a sfertului secund al acestui an (Q2 2021).

Luând în calcul atât factorul amintit mai sus, cât și evenimentul programat cu 6 luni în urmă, prin care Grayscale Bitcoin Trust deblochează începând din luna Iulie fondurile deținute de investitorii instituționali – este posibil ca o presiune de vânzare să apară din partea investitorilor care doresc să-și reducă expunerea la Bitcoin. 

Acest aspect trebuie înțeles bine, așa că insistăm asupra lui înainte de a trece la următorul: în luna Iulie 2021 are loc prima deblocare a lichidității deținute de investitorii Grayscale. Aceștia sunt nevoiți să păstreze acțiunile cel puțin 6 luni de la data achiziționării, înainte de a le putea repune în circulație. 

Un alt aspect important este presiunea de vânzare impusă de minerii care încetează procesul de exploatare al monedelor. Conform datelor, China continuă să limiteze minarea și tranzacționarea de Bitcoin și alte crypto-monede pe teritoriul țării.

Puell Multiple – un indicator evidențiat de Crypto Quant

Astăzi, 24 Iunie, serviciul de analiză blockchain Crypto Quant a indicat către Puell Multiple – un indicator folosit pentru semnale de cumpărare, care se află la un minim istoric. În Bull Marketul anului 2020 și din prima jumătate a anului curent, indicatorul a surprins prin precizia pe care a oferit-o.

Bitcoin respinge $35,000. Analiștii vorbesc de următoarea rezistență importantă
Puell Multiple | Crypto Quant

O valoare scăzută pentru indicatorul Puell Multiple – indică faptul că profitabilitatea curentă a minerilor este scăzută în comparație cu media anuală. Acest lucru înseamnă că unii mineri sunt nevoiți să reducă puterea de calcul și că dificultatea redusă va permite o descentralizare suplimentară. Impactul observabil ar putea fi o presiune mai scăzută a vânzării din partea minerilor. Totodată, indicatorul face trimitere la faptul că nivelul inferior curent poate reprezenta un minim al consolidării – și că suntem pe drumul cel bun pentru revenirea la trend ascendent.

Exit mobile version