Bitcoin respinge $41,300. Vânzătorii transformă fostul support în rezistență

strels | Adobe Stock

Încercarea taurilor de a stabili Bitcoin peste pragul de $41,000 a fost puternic respinsă de vânzători. Deși poate fi vorba doar de o testare a supportului local, media mobilă de 200 s-a transformat în rezistență.

Sentimentul general al pieței parcă stă pe loc. Cu excepția câtorva crypto-monede precum Shiba Inu, care reacționează la listarea pe Coinbase, activele digitale așteaptă o direcție dictată de Bitcoin. Pe parcursul sesiunii americane de ieri, cumpărătorii au încercat să mențină prețul monedei peste $41,000 – însă încercarea lor a fost contracarată puternic de urșii încă aflați în control.

Bitcoin respinge $41,300. Vânzătorii transformă fostul support în rezistență
BTCUSD, 4 ore | tradingview

Conform datelor afișate de tradingview, prețul BTCUSD a stabilit ieri un maxim local la $41,341 – însă activul nu a reușit să obțină nicio închidere peste fostul nivel de support de la $40,500 – nivel orizontal pe care se pare că vânzătorii l-au transformat în rezistență.

Un alt indicator pe care traderii de retail îl evidențiază este media mobilă exponențială de 200. RektCapital, un utilizator de pe twitter, a subliniat cum prețul activului digital a respins atingerea acestei linii mobile:

Ultima dată când BTC a fost respins de la 200 EMA, a suferit o scădere de 20% într-o singură zi

În privința celei mai recente respingeri – BTC a retras 4% în două zile

Există o schimbare majoră cu privire la modul în care Bitcoin reacționează la rezistența 200 EMA

Piața crypto | coin360.com

Piața Altcoin urmează direcția indicată de Bitcoin

Cu excepția câtorva crypto-monede, precum SHIB sau CHZ, care s-au bucurat de creșteri de peste 20% mulțumită anunțului făcut de Coinbase – majoritatea activelor digitale se află în controlul vânzătorilor.

O caracteristică observabilă – și care merită atât menționată cât și atenția investitorilor care dețin monede Altcoin – crypto-monedele alternative au o performanță mai slabă decât Bitcoin în ultima vreme. Acest lucru înseamnă că performanța ALTUSD este inferioară deoarece dominanța BTC se află în trend ascendent. Cu alte cuvinte: Bitcoin este vândut dar monedele Altcoin sunt vândute și mai mult.

Exit mobile version