Bitcoin revine la peste 20.000 de dolari, cel mai mare nivel din ultimele 2 săptămâni

Bitcoin ar putea închide luna septembrie „pe verde” pentru prima dată din 2016, dacă reușește să mențină 20.000 de dolari

digital currency asset bitcoin growth background

Piețele crypto au înregistrat o mișcare ascendentă bruscă marți, iar prețul Bitcoin a recuperat din nou nivelul de 20.000 de dolari.

Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață, care se tranzacționa luni sub 19.000 de dolari, a crescut cu 5,7% în ultimele 24 de ore, tranzacționându-se în prezent la un nivel maxim de 10 zile de 20.199 de dolari, potrivit datelor de la TradingView.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Din punct de vedere istoric, Bitcoin s-a tranzacționat mai mult sau mai puțin în pas cu acțiunile. Astfel, cea mai recentă rezistență a criptomonedei a stârnit speranțe că va evolua, în cele din urmă, într-un activ de refugiu sigur.

Principalele monede fiduciare precum lira sterlină, yenul japonez și yuanul chinezesc au scăzut brusc față de dolarul american.

Lira sterlina, in special, a scăzut luni la cel mai mic nivel istoric de 1,035 dolari, deoarece planul guvernului de a implementa cele mai mari reduceri de taxe din ultimii 50 de ani, in același timp stimulând împrumuturile si cheltuielile guvernamentale pe fondul inflației ridicate, i-a speriat pe investitori. Yuanul a scăzut la 7 față de dolar, cel mai slab nivel din mai 2020, stârnind temerile legate de o scădere globală a mărfurilor.

USD/GBP, timeframe de o săptămână | TradingView

Dacă nu ar fi suficient, S&P 500, indicele de referință al Wall Street, s-a închis luni la cel mai scăzut nivel din  2022, prelungind pierderea de 4,5% de săptămâna trecută. Dow Jones Industrial Average a scăzut luni cu peste 300 de puncte pentru a se închide pe teritoriul pieței de urs.

Indicele S&P 500 | TradingView

Primul septembrie „verde” din 2016? 

În același timp, chiar și mișcările modeste ale prețurilor pot afecta sentimentul pieței. O revenire la 20.000 de dolari stabilește ca Bitcoin să încheie septembrie la un nivel mai ridicat decât a început luna.

După cum a declarat resursa de analiză în lanț Material Indicators, totul se bazează acum pe capacitatea taurilor de a apăra acțiunea prețului BTC până la închiderea lunară.

„BTC acum în poziție pentru o închidere lunară verde… dacă poate rezista până vineri. Luând profituri pe parcurs”, a confirmat el într-un tweet.

Deși modeste, câștigurile din septembrie ale Bitcoin au totalizat 1,21% la momentul redactării acestui articol, cu Bitcoin la 20.200 de dolari. Dacă luna va deveni „verde”, ar fi primul septembrie fără pierderi din 2016, arată datele Coinglass.

BTC: randamentul lunar | Coinglass
Exit mobile version