Bitcoin: rezervele din exchange-uri – la minim record. Traderii țintesc $43,000

Acțiunea prețului BTC se străduiește să se mențină într-un trend ascendent, însă un analist speră că Bitcoin va avea parte de o criză de lichiditate pe partea de cerere

Knut | Adobe Stock

Conform ultimelor date colectate de agregatoare, Bitcoin urmează să atingă cel mai redus număr de monede care s-au ținut vreodată pe exchange-uri.

După cum a indicat Ki Young Ju, CEO-ul platformei de analiză on-chain CryptoQuant, rezervele de monede BTC de pe exchange-uri s-au întors într-o zonă de All Time Low pe care n-au mai întâlnit-o din luna Mai.

Este timpul unei alte crize de lichiditate pentru vânzători?

Până ieri, ultima zi în care datele furnizate de CryptoQuant sunt disponibile, existau aproximativ 2,4 milioane de monede BTC pe exchange-uri. Numărul minim al lunii Mai s-a situat la 2,39 milioane.

Astfel, traderii de Bitcoin au întors un trend ascendent al depozitelor care a asigurat criza de lichiditate a lunii Mai. Lucrul acesta indică faptul că mentalitatea investitorilor s-a schimbat de la una speculativă – la una concentrată pe investiție și HODL.

Să sperăm că vom asista la o criză de lichiditate pe partea de vânzare – a comentat Ki

O asemenea criză, sau un squeeze de supply, cum mai este denumită și popular, a fost un subiect des întâlnit pe buzele investitorilor în ultimele săptămâni – întărit îndeosebi de forța pe care cumpărătorii au afișat-o cu câteva zile în urmă, când Bitcoin a suferit scăderea de $10,000 într-o singură zi.

Nu este vorba doar de piața investitorilor de retail – platformele de contracte derivate au beneficiat de asemenea de retrageri masive de monede BTC pe parcursul săptămânii curente, pe măsură ce supply-ul total de monede BTC disponibile – devine din ce în ce mai mic.

Datele colectate de Glassnode, o altă firmă de analiză on-chain cu o importanță deosebită, au confirmat că numărul de monede BTC de pe exchange-uri a atins astăzi cel mai scăzut nivel al ultimilor trei ani.

Cei care și-au mutat ultima dată monedele BTC în perioada cuprinsă între Septembrie 2019 și Septembrie 2020 – sunt cei care au avut cele mai mici interacțiuni cu activele digitale de la vremea respectivă.

Bitcoin: rezervele din exchange-uri - la minim record. Traderii țintesc $43,000
BTC Amount of Supply Last Active 1y-2y | Glassnode

Nivelele de support sugerează că Bitcoin are susținere la $43,000

BTCUSD a continuat să tranzacționeze sub $46,000 la data editării acestui articol.

În ultimul update postat pe canalul său de YouTube, Michaël van de Poppe a negat cu desăvârșire ideea că Bitcoin a început un Bear Market, adăugând faptul că nivelele de support pe care prețul le are în vecinătate vor susține prețul.

Acestea sunt $45,700 – iar în cazul în care cumpărătorii nu susțin acolo – $44,000 și $43,000.

Pe partea de creștere, știm că $46,700 este un nivel de rezistență foarte important – a spus van de Poppe

Dacă taurii reușesc să-l spargă, șansele să trecem și de $47,500 – până la $50,000 – cresc considerabil – iar această situație va aduce din nou forță de cumpărare în piață Altcoin

BTCUSD, timeframe de o oră | FTX
Exit mobile version