Bitcoin riscă cea mai joasă închidere săptămânală din ultimele două luni. Taurii protejează prețul BTC la $53K

Pentru holderii grizonați, Bitcoin încă rămâne o investiție atractivă. $50,000 devine pragul la care încrederea investitorilor se transformă în anxietate

Fotofabrika | Adobe Stock

Bitcoin a consolidat la $54,500 în 28 Noiembrie, pe măsură ce închiderea lumânării de o săptămână, care are loc la ora 2 noaptea, dă semne că o va face la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni.

Bitcoin riscă cea mai joasă închidere săptămânală din ultimele două luni. Taurii protejează prețul BTC la $53K
BTCUSD, timeframe de 15 minute | FTX

Cumpărătorii sunt interesați de Bitcoin la $53,000

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD a avut parte de o sesiune liniștită de tranzacționare, în urma scăderii de $6,000, care a avut loc vineri, de Black Friday.

Chiar și în timpul zilei de azi, deși acțiunea nu este încărcată de volatilitate, paritatea tot a realizat o scădere rapidă până la $53,700 – o zonă de support pe timeframe-ul săptămânal, care face posibilă cea mai joasă închidere a lumânării Weekly de la sfârșitul lunii Septembrie până azi.

Pentru Rekt Capital, trader și analist al sferei crypto twitter, nivelul $55,800 trebuie recuperat de cumpărători pentru ca structura să aibă șansa să devină din nou bullish. El este de părere că acest lucru s-ar putea întâmpla cu ușurință.

BTCUSD: niveluri de interes | Rekt Capital

O astfel de acțiune a prețului nu a fost suficientă pentru a împiedica taurii, fie că este vorba de entități cu volum mare sau de țări care cumpără dip-ul.

Alex Mashinsky, fondator și CEO al Celsius, a confirmat faptul că și-a lărgit poziția de cumpărare atât pentru Bitcoin cât și pentru Ethereum.

Am cumpărat Bitcoin și Ethereum de aproape $10 milioane la nivelurile curente, pentru a adăuga la pozițiile pe care deja le am deschise – le-a transmis Mashinsky urmăritorilor săi de pe twitter

Am putea asista la o retestare a nivelului $53K pentru BTC și $4K pentru ETH, însă acestea ar trebui să fie o zonă de bottom pe termen scurt și să creștem înapoi la $70K de aici

Mashinsky a adăugat faptul că va vinde 50% din ultimele sale achiziții dacă BTCUSD scade sub $50,000.

O altă serie de date, compilate de Willy Woo, celebrul analist tehnic, spune că interesul investitorilor pentru Bitcoin, la nivelurile curente, este foarte mare.

Excluzând chiar și corporațiile sau fondurile tranzacționate la bursă (adică ETF-urile), cumpărătorii cu volum mare sunt în centrul atenției la acest final de săptămână – în contrast cu atmosfera după ce scăderi similare au avut loc pe parcursul anului.

Bitcoin: vânzarea și cumpărarea balenelor | woobull

Weekend-ul acesta nu a câștigat nimeni

Volatilitatea nu a rămas prea ridicată după scăderea de vineri, cauzată de incertitudinea investitorilor cu privire la noile știri despre varianta sud africană a virusului.

După cum am raportat într-una din ultimele analize tehnice, sentimentul piețelor a fost imediat lezat de această întâmplare, iar drept rezultat Indexul Fear& Greed a scăzut în teritoriul de frică extremă.

Monedele Altcoin majore nu au arătat niciun semn de revenire, pe măsură ce weekend-ul se apropie de final și monedele din Top 10, ordonate descrescător după capitalizare, se află pe minus în ultimele 24 de ore.

Exit mobile version