Bitcoin: Rothschild Investment și-a lărgit expunerea la BTC cu 300% din Aprilie

Rothschild Investment Corp a cumpărat și mai mult Bitcoin și Ethereum, prin intermediul acțiunilor Grayscale - în ciuda reducerii pe care piața o afișează

Nuthawut | Adobe Stock

Firma de investiții în crypto-monede, Rothschild Investment Corp, și-a cvadruplat (adică a mărit de 4 ori) expunerea la Bitcoin, din Aprilie până în prezent.

Într-un raport predat Comisiei SEC în 18 Iulie, Rothschild a confirmat că deține în prezent 141,405 de acțiuni GBTC (respectiv Grayscale Bitcoin Trust).

Rothschild deține aproape 150,000 de acțiuni GBTC

Una dintre cele mai importante figuri din sfera investitorilor instituționali, Rothschild Investment Corp, a achiziționat, de asemenea, și acțiuni Grayscale Ethereum Trust. 

Expunerea firmei de investiții s-a lărgit foarte mult anul acesta: de la 38,346 de acțiuni GBTC, câte aveau în Aprilie, la aproape 150 K – în prezent.

Dar să vorbim și în termeni crypto: având în vedere că fiecare acțiune GBTC valorează 0.000939767 BTC – Rothschild deține în prezent o expunere de 132,8 BTC (respectiv $3,9 milioane).

Datele colectate sugerează faptul că executivii firmei de investiții nu au fost mișcați în mod considerabil de prețurile aflate în scădere – cu toate că au trecut 3 luni de când Bitcoin a stabilit nivelul de All Time High la $65,000, la mijlocul lunii Aprilie.

După cum a sugerat și Michael Sonnenshein, șeful executiv al Grayscale, investitorii instituționali nu acordă o atenție deosebită mișcărilor pe care prețul le face pe termen scurt. În schimb, aceștia se concentrează pe alte aspecte când vine vorba de crypto-monede.

Investitorii acestei clase de active – chiar nu se concentrează la mișcările prețului pe termen scurt – a transmis Sonnenshein pentru CNBC

Acești investitori își privesc alocațiile pe termen mediu și lung, astfel încât orice volatilitate sau diminuare a volatilității – nu sunt aspecte care să-i uimească

Ieri, 19 Iulie, o altă firmă instituțională de investiții – Ark Invest – a raportat o achiziție de 310,000 de acțiuni GBTC, însumând în urma acesteia un total de 8,81 de milioane de acțiuni Grayscale. La sfârșitul lunii Martie, investițiile în crypto reprezentau 0,9% din portofoliul Ark Invest. În prezent, crypto-monedele reprezintă doar 0,5% din portofoliul firmei.

Bitcoin: Rothschild Investment și-a lărgit expunerea la BTC cu 300% din Aprilie
Combined Holdings of Grayscale Bitcoin Trust | Ark Invest

Grayscale FUD și deblocarea fondurilor Bitcoin

După cum am discutat și săptămâna trecută, Grayscale este subiectul principal al acestei săptămâni, aflat pe buzele tuturor investitorilor. Deblocarea fondurilor, care a avut loc duminică, 18 Iulie, a deschis către piață aproximativ 16,000 de monede BTC.

Îngrijorarea (fondată sau nu) a majorității – a fost că acest eveniment va aduce o presiune foarte ridicată de vânzare pe piața Bitcoin, din cauza investitorilor care își vor dori să părăsească această clasă de active. Într-adevăr: speculațiile unor vânzători au fost adeverite, deoarece BTCUSD a suferit o scădere de peste 7% pe parcursul ultimelor două zile.

Grayscale Bitcoin Trust Flows | bybt.com

Din moment de investitorii în Grayscale (GBTC) nu pot schimba în mod direct contravaloarea acțiunilor – în monede BTC – pe care să le vândă contra dolarului, piețele Bitcoin sunt într-adevăr destul de păzite de acest eveniment al deblocării.

Executivii Grayscale vând periodic o cantitate mică de monede BTC din fondul firmei – strict în scopuri manageriale.

Exit mobile version