Bitcoin: forța indicatorului RSI sugerează că prețul încă e departe de un top ciclic

Chiar dacă sentimentul investitorilor se află în teritoriul de lăcomie extremă, uneltele de monitorizare care se bazează pe numere exacte - continuă să lase ușa deschisă pentru o continuare a creșterii BTC

Jon Anders Wiken | Adobe Stock

Putem considera că Bitcoin abia și-a început creșterea către un nou ATH, în cazul în care indicatorul RSI își repetă comportamentul, din punct de vedere istoric.

După cum a evidențiat TechDev în 18 Octombrie, popular analist și trader al sferei crypto twitter, RSI-ul încă nu a indicat o potențială zonă de maxim pentru graficul BTCUSD.

RSI-ul nu a depășit considerabil zona de maxim local

Bitcoin a continuat să-i mențină pe participanții la piață într-o stare de anxietate față de nivelul la care s-ar putea stabilii un maxim, având în vedere că prețul consolidează lateral sub zona de ATH.

Odată cu trecerea timpului, îngrijorările investitorilor cu privire la blow-off top-ul, pe care mulți îl așteaptă – se transformă în nervozitate, din cauză că acesta durează prea mult să se materializeze.

Însă privind datele tehnice, ajungem la alte concluzii: acestea indică faptul că Bull Market-ul pieței crypto încă se mai poate desfășura pentru o perioadă bună de timp.

Am actualizat graficul Bitcoin, pe un timeframe de două săptămâni, însoțit de RSI. Acesta a desemnat cu succes fiecare maxim și fiecare minim, de-a lungul istoriei – a explicat TechDev

Valoarea curentă a RSI-ului: 68. Valoarea proiectată pentru un maxim: 93 – 94. De fiecare dată când a depășit zona de echilibru, valoarea acestuia s-a îndreptat către zona de maxim. Nu uitați acest lucru data viitoare, când merită din nou investit

Istoria a dovedit că RSI-ul este un factor cheie în urmărirea forței prețului, pe timeframe-uri mari. O valoare peste 90 a acestuia a coincis de fiecare dată cu stabilirea unui top – iar până când acest nivel avea să fie depășit – acțiunea prețului BTC continua să aibă un trend ascendent.

Bitcoin: forța indicatorului RSI sugerează că prețul încă e departe de un top ciclic
Bitcoin: 200K-300K pur și simplu pare programat | @TechDev_52

TechDev a prezis și în trecut un maxim potențial pentru ciclul curent, care s-ar putea afla între $200,000 și $300,000 – bazându-se pe fenomene matematice, precum secvența Fibonacci, care s-a dovedit a fi o unealtă foarte folositoare în toate Bull Market-urile.

În fundal se ascunde o lăcomie ridicată a investitorilor

Formulele tehnice afișează o situație diferită, datorită metricilor care monitorizează prețul, bazați pe diferite aspecte ale pieței crypto.

Săptămâna aceasta, Indexul Fear& Greed s-a întors la una dintre cele mai periculoase zone pentru cumpărători – respectiv lăcomia extremă.

La valoarea de 78/100, indexul este în mod vizibil mult mai aproape de zona sa de potențial maxim, spre deosebire de RSI – care semnalează cu o precizie mai mare maximele.

După cum am raportat într-una din fostele analize tehnice, o valoare de peste 95/100 a Indexului Fear& Greed – a fost întotdeauna acompaniată de stabilirea unui vârf.

Indexul Fear& Greed în ultimele 3 luni | Alternative.me
Exit mobile version