Bitcoin s-a apreciat cu peste 100% în primul trimestru al anului – Cât Bitcoin are Tesla și MicroStrategy?

Iliya Mitskavets | Adobe Stock

Având în vedere numărul susținătorilor și timingul pe care l-au avut asupra pieței – această știre nu ar trebui să surprindă. Bitcoin a avut într-adevăr cel mai bun început de an – din ultimii 8 ani; adică din 2014.

Creșterea a fost susținută de firme private și instituționale, care și-au expus capitalul la Bitcoin sau alte crypto-monede, pentru a diversifica bilanțul sau pentru a proteja rezervele lichide de inflație.

Bitcoin s-a apreciat cu peste 100% în primul trimestru al anului, stabilind un Q1 record – Analiză Tehnică
bitcointreasuries.org

Printre firmele instituționale care și-au convertit bilanțul în Bitcoin, enumerăm:

Bitcoin – grafic și scurtă analiză

BTCUSD, 3 ore | tradingview

Prețul BTCUSD s-a stabilizat la $58,700 pe parcursul ultimelor două zile. Cumpărătorii au depășit cu succes nivelul de rezistență de la $57,500 – pe care l-au transformat ulterior în support.

Ieri dimineața, 31 martie, prețul a avut parte de o volatilitate anormală: acesta a suferit o scădere bruscă de 5,2%, de la $59,800 la $56,700. Mișcarea a cauzat lichidări de peste $500 de milioane în rândul pozițiilor de cumpărare. Din fericire pentru cei care nu s-au expus prea tare levierului, prețului i-a luat doar 10 ore să ajungă din nou la $59,500.

Având în vedere situația curentă a pieței, interesul total al pozițiilor de long și short (situat acum la $22,8 miliarde) și climatul economic întreținut de președintele Joe Biden și Jerome Powell, președintele rezervei Federale – este foarte probabil să asistăm curând la o corecție mai agresivă a prețului, una care ar putea apărea în weekend sau pe parcursul săptămânii viitoare.

 

Exit mobile version