Bitcoin se pregătește de o săptămână bullish dacă prețul se menține peste $48,500

Taurii BTC se pregătesc de o săptămână în care se află în control. Rezistența de la $48,5K nu e una tocmai ușor de depășit: urșii au apărat-o cu ferocitate până acum

Wit | Adobe Stock

Cel mai important impuls pentru piața Bitcoin a avut loc vineri, la ora 17, în timpul ședinței Jackson Hole – unde Jerome Powell, Președintele Rezervei Federale, a anunțat încetinirea programului de cumpărare al activelor – fără a oferi o dată clară asupra acestui proces.

Mulțumită tonului blând pe care Powell l-a avut în timpul ședinței, BTCUSD s-a apreciat cu peste $1,000 în mai puțin de o oră – menținându-se ulterior în jurul rezistenței de la $48,500.

Bitcoin se pregătește de o săptămână bullish dacă prețul se menține peste $48,500
BTCUSD, timeframe de o zi | Bitstamp

Bitcoin are o rezistență importantă de depășit

Datele furnizate de Bitstamp și tradingview arată faptul că BTCUSD a reușit să performeze în zona superioară a $49,000, în urma decizilor luate de federali.

Sfârșitul săptămânii curente s-a bucurat de o reacție pozitivă, mulțumită comentariilor făcute de Powell asupra programului de cumpărare al activelor – dar și asupra remărcilor legate de inflație.

După cum spuneam într-unul din articolele precedente, piața bursieră (în special S&P 500) a beneficiat de stabilirea unui nou All Time High după ședința Jackson Hole, în timp ce Indexul Dolarului American a avut de suferit. Dintre toți acești indici – Bitcoin a ieșit cel mai câștigat, cu o creștere maximă de 5,2%, din 27 până în 29 August.

Dacă BTC este atât de abil încât să își păstreze prețul peste $49,000 până la finalul săptămânii – atunci se pregătește de o închidere fenomenală a săptămânii – a scris Rekt Capital, într-un mesaj postat pe twitter

BTCUSDT, timeframe de o săptămână | Binance

Pe graficul Weekly al activului digital se poate observa o serie consecutivă de lumânări care stabilesc Higher Highs și Higher Lows – formațiune pe care traderii cunoscători o identifică ca fiind cu adevărat bullish.

Chiar dacă lumânarea săptămânii curente nu este de culoare verde până la data postării acestui articol – aceasta tot a stabilit un Higher High și un Higher Low, păstrând astfel seria intactă. 

Ar trebui să fie destul de evident în ce direcție se îndreaptă Bitcoin – a adăugat Cantering Clark, unul din cei mai respectați analiști ai sferei crypto twitter

Privind nivelurile de cumpărare și vânzare de pe Binance, puse la dispoziție de Material Indicators – putem observa cum se construiește un nivel important de support, la câteva sute de dolari sub $48,000. În același timp: vedem și vânzătorii care pun presiune pe preț, imediat sub $50 K.

BTC orderbook update | Material Indicators

O piață cu performanță ridicată? – Cardano

Majoritatea crypto-monedelor din Top 10 au avut parte de fluctuații importante pe parcursul săptămânii curente, cu Solana și Cardano drept cei mai importanți jucători. În ziua în care BTC s-a apreciat cu peste $1,000 într-un timp foarte scurt – ADAUSD a avut o performanță atât de ridicată, încât mulți investitori au rămas uimiți: prețul s-a apreciat cu 18% în doar 24 de ore.

ADAUSD, timeframe de o zi | FTX
Exit mobile version