Bitcoin scade $2,000 în 10 minute, cauzând un nou dip sub $60K

De asemenea, și prețul ETH a suferit o corecție sub $4,000, pe măsură ce se materializează corecția pe care mulți participanți la piață au așteptat-o

memorystockphoto | Adobe Stock

În 27 Octombrie, prețul Bitcoin a suferit o corecție rapidă sub $60,000, odată ce pragul psihologic reprezentat de un număr rotund – nu a mai oferit support-ul necesar iar vânzătorii au preluat temporar controlul asupra pieței.

Bitcoin scade $2,000 în 10 minute, cauzând un nou dip sub $60K
BTCUSD, timeframe de 4 ore | FTX

Bitcoin se lovește de un buywall major

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD a găsit un support intermediar la $58,100 până la data editării acestui articol, stabilind cel mai mic preț tranzacționat din 15 Octombrie până astăzi.

Scăderea nu ar trebui să fie surprinzătoare, având în vedere testările multiple ale support-ului de la $60K și baia de lichiditate de care activul digital beneficiază între acest prag psihologic rotund – și $57,000, următorul nivel de support.

După cum am raportat într-una din fostele analize tehnice, analiștii erau pregătiți pentru o astfel de scădere, având în vedere că datele colectate de ei sugerează faptul că Bitcoin rămâne bullish și în cazul în care prețul ajunge să tranzacționeze $50,000.

BTCUSD, niveluri de support și rezistență | Michael van de Poppe

Între timp, comentând situația, Charles Edwards, CEO al firmei de investiții Capriole, aruncă vina pe traderii care folosesc prea mult levier – pentru scăderea care a avut loc.

Practic, Bitcoin arată grozav aici, ținând cont de majoritatea factorilor fundamentali, însă traderii care folosesc levier și-au pierdut controlul – spunea Edwards

Nu vom avea parte de creșteri sustenabile ale prețului până acest lucru nu se schimbă

Datele arată că în ultimele 24 de ore, au fost lichidați 192,000 de traderi și $930 de milioane din banii acestora.

Lichidările pieței futures din ultimele 24 de ore | bybt.com

Monedele Altcoin au avut pierderi și mai mari

Ethereum este crypto-moneda care a condus scăderea activelor alternative, ajungând să tranzacționeze sub $3,950.

ETHUSD, timeframe de o zi | FTX

Câteva dintre monedele din Top 10 au avut parte de scăderi mai mari de 15%: printre pierzătorii de top se numără Dogecoin și Solana.

Exit mobile version