Bitcoin scade din nou sub 40.000 de dolari, inflația din Statele Unite a atins 7,9%

Bitcoin nu a reușit să obțină câștiguri de durată din ultimele știri privind inflația din Statele Unite

AdobeStock

„Taurii” nu au reușit să mențină prețul Bitcoin peste 40.000 de dolari, în consecință Bitcoin a inversat trendul bullish scurt.

Bitcoin: Evoluția prețului timp de 24 de ore
Bitcoin: Evoluția prețului timp de 24 de ore | CoinMarketCap

„Bart” a revenit pe graficul Bitcoin

BTC/USD a format un model de retragere cunoscut sub numele de „Bart Simpson”. Perechea a reușit să depășească 42.000 de dolari, dar lipsa de impuls a împins prețul înapoi în zona anterioară de tranzacționare sub 40.000 de dolari, conform datelor colectate de CointelegraphPro și TradingView.

Astfel de formațiuni „Bart” au apărut de mai multe ori în săptămânile precedente, subliniind dificultatea pieței care blocată într-un interval de tranzacționare de mai multe luni.

Indicele prețurilor de consum din Statele Unite

Creșterea prețurilor la energie, alimente și servicii a împins inflația deja ridicată a Statelor Unite la o rată anuală de 7,9% – un maxim de patru decenii. Perturbările pieței petrolului și a mărfurilor de bază se așteaptă să aducă mai multe presiuni asupra costurilor.

Indicele prețurilor de consum, care măsoară costul bunurilor și serviciilor în întreaga economie, nu a fost atât de mare din ianuarie 1982, când era de 8,4%.

„Din cauza rolului Rusiei pe piețele globale de energie și alte mărfuri, vom vedea o presiune în creștere asupra inflației, cel puțin pentru o perioadă”,a declarat președintele Federal Reserve, Jerome Powell.

Statele Unite: Evoluța inflației în ultimii 20 de ani | U.S Bureau of Labor Statistic

Cu toate acestea, Bitcoin nu a reacționat la creșterea indicelui prețurilor de consum, crescând peste 40.000 de dolari, urmat imediat de o scădere la minime de 24 de ore.

„Cifrele ridicate ale inflației cer creșteri mai rapide, o înăsprire cantitativă, ceea ce duce la un dolar mai puternic și la vânzarea de către investitori a activelor riscante. Aceasta este reacția pe termen scurt. Totuși, o inflație atât de mare nu este grozavă. Însă, pe termen lung: Bitcoin, a declarat Michael van de Poppe, colaboratorul Cointelegraph.

Monedele Altcoin suferă

Multe alte altcoin-uri de top după capitalizarea de piață au suferit pierderi. Ethereum a scăzut cu 5,3% în ultimele 24 de ore, la 2.577 de dolari. Cu toate acestea, Terra a reușit să se mențină aproape de maximele de 100 de dolari.

Terra: Evoluția prețului timp de o zi | CoinMarketCap

Western Union își sistează activitatea în Rusia și Belarus

Serviciul de transfer de bani Western Union – în mod tradițional un concurent pentru Bitcoin – a anunțat că își sistează activitatea în Rusia și Belarus.

Cu toate acestea, modificările prețului Bitcoin au fost foarte mici, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, au concluzionat participanții la piață.

Exit mobile version